După câteva zile în care am respirat un aer mai răcoros, urmează zile de foc, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Citește și: Canicula poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

Vineri, cea mai caldă zi din această săptămână

Oana Păduraru, meteorolog de serviciu:   „Astăzi, disconfortul termic va fi accentuat în partea de sud a țării: zona Olteniei, Munteniei, dar și Dobrogea.

Pe arii restrânse, în sudul Moldovei indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor ajunge la 35-36 de grade.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De mâine, temperaturile vor fi mult mai ridicate față de cele ce se vor înregistra astăzi. În zonele de câmpie, temperaturile vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Vineri va fi cea mai caldă zi din această săptămână, maximele termice vor putea ajunge până la 40 de grade.

Acest episod de val de căldură va dura până sâmbătă.

Duminică avem primele semnale că ar trebui deja temperaturile să scadă în partea de vest nord-vest și centrul țării. În partea de sud-est va rămâne o vreme călduroasă.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si