In autobuzele din Capitala, pretul unei calatorii a inclus si o sesiune de sauna uscata. S-a transpirat doar stand in autobuz, iar traficul extrem de aglomerat nu a facut decat sa amplifice senzatia de sufocare.

Cam asa arata o mana a unui calator RATB, in speta noi, care ne-am incercat norocul pe linia 123, timp de doar 2 statii. In mod normal, este un drum de doar 2-3 minute.

Noi am facut 10 si efectul se vede chiar daca nu atat de pregnant pe tricouri.

35 de grade au aratat termometrele la orele pranzului in sud, asa ca romanii si-au cautat racoarea cum au putut. Pe Lacul Morii era o adevarata plaja urbana.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Unii s-au temut, totusi, sa se aventureze in apa. Iar la doi pasi de piata Unirii un barbat s-a gandit sa isi racoreasca putin si hainele, nu doar corpul.

Atentie, totusi! Chiar daca ne straduim sa ne racorim cum putem medicii avertizeaza ca organismul uman nu este pregatit sa faca fata unei variatii atat de bruste de temperaturi.

„Psihic devenim mai irascibili, nu ne putem concentra apar tulburari ale somnului si din pucnt de vedere fizic apare cresterea pulsului simtim niste palpitatii”, a declarat Alexandra Postu-Plugaru, medic primar cardiolog.

Greu este si pentru cei care sunt nevoiti sa lucreze afara, in soare. Un studiu european, realizat anul trecut, a aratat ca muncim, in medie, cu 2% mai putin pentru fiecare grad care depaseste pragul de 30.

Un muncitor sta cu fundul pe bordura, altul presteaza cu excavatorul. "Ce sa fac? Mai stau acolo-n fata, la intrare, mai stau aici 5 minute, acolo 15-20 de minute, ce sa fac, n-am incotro. E jale”.

Medicii ne recomanda sa nu iesim pe strada in orele de foc si nici sa stam la soare. Daca totusi trebuie sa ne deplasam prin canicula este musai sa avem capul acoperit si sticla de apa dupa noi. Meteorologii avertizeaza ca temperaturile sahariene vor continua pana la sfarsitul saptamanii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si