In premiera pentru Romania, un ministru al Sanatatii sustine ca a inceput demersurile pentru ca terapia cu cannabis medicinal sa ajunga si in Romnia si sa fie decontata de stat.

Adele, mama unui copil cu o forma rara de epilepsie, spune ca pentru ea cannabisul medicinal e ca un dar de la Dumnezeu. De numai cateva saptamani foloseste uleiul, iar efectele se vad. Ministrul Sanatatii Sorina Pintea a confirmat pentru Stirile Kanal D ca a inceput deja demersuri pentru ca terapia, considerata revolutionara, sa ajunga si in Romania.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Mii debolnavi ar putea beneficia de acest tratament util in boli grave, precum cancerul sau epilepsia. Lucian e unul dintre cei care pot depune marturie.
Pe langa chimioterapie, uleiul de cannabis a facut minuni, spune el.

In momentul de fata legislatia stramba face ca acesta sa lipseasca de pe piata. Bolnavii il procura din strainatate, prin intermediari.
Sorina Pintea spune ca nu va mai trece multa vreme pana cand doctorii romani il vor prescrie si tratamentul va putea fi cumparat din farmacii, ba chiar decontat de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si