Citeste si: A murit unul dintre cei mai iubiți preoți din Timiș. „Padre” a fost răpus de COVID-19
Colonelul doctor Florin Oancea a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că până în prezent, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” au fost făcute peste 110.000 de teste.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
“Încă de la începutul pandemiei de Covid-19 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a fost în prima linie în lupta cu noul coronavirus prin laboratorul Infecţii Respiratorii Virale recunoscut ca fiind centrul naţional de referinţă pentru gripă de către OMS încă din 1969.
Aici se efectuează diagnosticarea moleculară a probelor biologic, folosind tehnologia Real Time PCR. Până astăzi s-au efectuat peste 110.000 de teste pentru probele biologice primite din toată ţara, atât de la direcţiile de sănătate publică judeţene, cât şi de la spitale militare şi civile sau alte instituţii ale statului”, a declarat comandantul Institutului.
Citeste si: Prefectul județului Sibiu a fost confirmat pozitiv cu COVID-19
La Institutul Cantacuzino sunt făcute zuilnic, 700-800 de teste pentru Covid-19
Comandantul Institutului a menţionat că a crescut capacitatea de testare zilnică de la 250 de probe la 700-800 de probe.
“Capacitatea iniţială de testare zilnică a fost de aproximativ 250 de probe, ajungând în prezent la peste 700-800 de teste, iar în situaţii critice am depăşit şi 1.000 de teste pe zi.
În această perioadă MApN a asigurat fondurile necesare pentru achiziţia de reactivi şi echipamente necesare pentru diagnosticarea probelor biologice prin Real Time PCR, ajungâng la un buget de peste 85 de milioane de lei”, a mai adăugat colonelul doctor Florin Oancea.