Close sidebar
Close sidebar

Capitala a intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor Covid în București a ajuns la 3.32 cazuri la mia de locuitori

Incidența cazurilor de COVID în București a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară, când era de 2,97.

Diana Bostan,

Capitala a intrat în scenariul roșu.

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor COVID a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori.

Incidența în Capitală a trecut de 3 la mia de locuitori

Va intra în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică.

Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

În acest scenariu restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății cere laboratarelor farmaceutice să producă vaccinuri care să prevină transmiterea Sars-Cov-2

Se închid școlile în România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că unitățile de învățământ unde rata de vaccinare este mai mică de 60% vor trece la cursurile online. Regula se aplică în contextul în care rata de infectare din Capitală a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

 ”În București, săptămâna viitoare va fi peste 3 la mie incidența, acele 54 de școli care nu au rata de vaccinare vineri, pentru că ziua de raportare este vineri, de 60%, vor trebui din păcate să treacă în online. Sunt multe școli unde și o persoană sau două dacă s-ar vaccina, ar depăși pragul de 60%”,   a spus ministrul Educației marți seară pentru Digi24.

Siguranță totală nu există. Apreciez împreună cu Ministerul Sănătății și INSP care au spus că nu există motive pentru închiderea școlilor că, dacă se va ajunge la obligativitatea trecerii în online, trebuie să se facă în funcție de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spitale”,, a completat ministrul Educației.

Astăzi va avea loc ședința CMBSU

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni miercuri în şedinţă pentru a dispune măsurile care se impun în contextul creşterii incidenţei COVID-19.

Şedinţa CMBSU va începe în jurul orei 15,00 şi se va desfăşura în sistem videoconferinţă, a precizat Prefectura Capitalei.

Citeste si: Patriarhul Porfirie al Serbiei, infectat cu coronavirus. Predecesorul său a murit din cauza COVID-19

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI