Luni, 15 noiembrie, a fost a 24-a zi în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut în Capitală, cea mai mare valoare fiind atinsă pe 22 octombrie- 16,54 la mie. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 6,26, iar acum a scăzut sub pragul de 6 la mie.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 15 noiembrie. Peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 și 195 de decese

Când a ajuns Capitala la rata de incidență de 6 la mie 

În data de 29 septembrie 2021, deci cu aproape 50 de zile în urmă, rata de infectare în București a urcat,  pentru prima dată în valul 4 al pandemiei, peste pragul de 6 la mia de locuitori.

A fost momentul în care s-a impus carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru aplicarea acestei măsuri decise de guvern fiind nevoie de o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. 

Citeste si: Focar de tulpina Delta într-un oraș universitar din China. Prima criză majoră după cea din Wuhan

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rămâne de văzut dacă prefectura Capitalei va anunța măsuri de relaxare în situația în care rata incidenței a coborât la 5,78 cazuri la mia de locuitori.

Rata de incidență din Capitală s-a aflat peste pragul de 6 la mie în perioada 29 septembrie - 15 noiembrie 2021

S-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 

Grupul de Comunicare strategică a anunțat o scădere a numărului de cazuri noi de SARS-CoV-2 și al deceselor provocate de noul coronavirus.

Rata de infectare la nivel național a coborât luni la 5,17 la mie, 12 județe având coeficientul peste media națională. Dintre acestea, Bihor, Arad, Ilfov, Cluj și București conduc în clasament, iar județele cu cele mai mici rate de infectare sunt Suceava, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Vaslui.

Citeste si: Un pacient s-a aruncat în gol de la etajul 5 al Spitalului Județean Ploiești

Autoritățile au anunțat luni, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat puţin  peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19  şi au fost raportate 195 de decese, din care 16 din perioada anterioară.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 15 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.136 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  195 decese  dintre care 16  anterioare.  Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.”, transmite  Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si:  Medicul Valeriu Gheorghiţă: Românii care suferă de această boală trebuie să se vaccineze anti-COVID


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si