Aflată la punctul de întâlnire dintre Asia și Europa, Turcia este un amestec unic de cultură est-vestică, unde orașele moderne se află alături de repere antice și stațiuni balneare de clasă mondială. De la Coasta Turcoaz până la metropole întinse, cum ar fi fascinantul Istanbul, peisajele variate ale țării se adresează tuturor tipurilor de turiști, oferind vacanțe de neuitat.

Cele mai interesante atracții și activități din Cappadocia

Regiunea istorică Cappadocia are multe motive să-i tenteze pe turiștii care caută o călătorie unică. O regiune de o frumusețe naturală încântătoare și cu orașe și sate fermecătoare, este situată în actuala Anatolie Centrală, o mare regiune centrală a țării care găzduiește capitala, Ankara, și se întinde pe o distanță de peste 400 de mile în punctele sale cele mai largi. O zonă de rocă vulcanică moale care a fost forjată în formațiuni impresionante, Cappadocia găzduiește hoteluri, restaurante și biserici sculptate, precum și văi enorme care prezintă cele mai bune elemente ale naturii înconjurătoare.

Citește și: Cele mai interesante excursii în Delta Dunării din vara aceasta

Următoarele activități și atracții cu siguranță vă vor captiva atența, indiferent de ce fel de turiști sunteți.

Regiunea găzduiește mai multe orașe și sate care se află pe traseul turistic, dintre care cele mai importante fiind Goreme, Uchisar și Urgup. Acestea găzduiesc o serie de atracții deosebite, de la castelele din Ortahisar și Uchisar până la faimoasele formațiuni stâncoase "coșuri de zână" din Urgup și Goreme.

Cappadocia oferă o experiență de neuitat, având o poveste cu totul și cu totul aparte.

Cappadocia oferă o experiență de neuitat, având o poveste cu totul și cu totul aparte.

[Sursa foto: PixaBay]


Goreme este probabil cel mai fotografiat loc din regiune, fiind faimos pentru locuințele sale rupestre și pentru muzeul în aer liber. Urgup este un oraș la fel de fermecător, cu case de piatră, în timp ce Uchisar găzduiește o fortăreață stâncoasă impunătoare. Toate oferă priveliști formidabile, unice.

Apusuri de soare unice și plimbări cu baloanele cu aer cald

Relieful natural din Cappadocia este un decor senzațional pentru unele dintre cele mai spectaculoase apusuri de soare de pe continent.

Vizitatorii pot găsi numeroase locuri din care să se bucure de ultimele raze ale zilei, în timp ce cerul se umple de nuanțe roșii și portocalii aprinse. Sunset Point, numit și Lover's Hill este poate cea mai evidentă alegere. În zonă există și o mică cafenea locală cu mese și scaune pentru a vă ajuta să vă bucurați de spectacol într-un mod mai confortabil.

Citește și: Doi părinţi au plecat într-o călătorie în jurul lumii cu căruța, alături de cei 4 copii

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Excursiile cu balonul durează de la 45 de minute la peste două ore, și costă între aproximativ 100 și 215 lire sterline de persoană

Excursiile cu balonul durează de la 45 de minute la peste două ore, și costă între aproximativ 100 și 215 lire sterline de persoană.

[Sursa foto: PixaBay]


Mai multe dintre văile din regiune oferă, de asemenea, puncte excelente pentru o priveliște la apus. Red Valley, Love Valley și Pigeon Valley oferă un amestec de peisaje care includ coșuri de zână, dealuri și formațiuni de rocă roșie și roz, cu trasee care duc la puncte de observație excelente.

Coșuri de zână - Cappadocia

Coșuri de zână - Cappadocia

[Sursa foto: PixaBay]

Sunt șanse mari să fi văzut cel puțin o fotografie cu o mulțime de baloane cu aer cald de o culoare orbitoare, care se ridică frecvent pe cer în Cappadocia, chiar dacă nu ați văzut niciodată acest spectacol în realitate.

Juxtapunerea terenului stâncos și zimțat și a zecilor de baloane care se ridică și plutesc ușor pe cer este ciudat de frumoasă. Dar, în timp ce vizionarea acestui spectacol este o experiență plăcută în sine, de ce să nu vă rezervați o excursie cu balonul? Există o mulțime de companii care oferă excursii care durează de la 45 de minute la peste două ore, cu prețuri cuprinse între aproximativ 100 și 215 lire sterline de persoană, în funcție de sezon.

Peisaje de basm și orașe subterane cu o istorie bogată

Explorarea diferitelor văi din Cappadocia este o modalitate excelentă de a admira diverse peisaje, de la formațiuni stâncoase colorate la râuri și fluvii liniștitoare. Valea Trandafirilor este o altă alternativă, unde rocile ascuțite de culoare roz și trandafirie au creat un peisaj remarcabil care găzduiește golfuri ascunse, locuințe în peșteri și biserici. Pigeon Valley este o altă destinație populară, denumită astfel datorită adăposturilor pentru porumbei create de om care punctează stâncile. Deși nu sunt la fel de cunoscute, alte văi interesante includ Ihlara, Valea Albă și Valea Devrent.

Citește și: Stațiunea din Europa care seamănă izbitor cu Maldive

Pigeon Valley este o altă destinație populară, denumită astfel datorită adăposturilor pentru porumbei create de om care punctează stâncile.

Pigeon Valley este o altă destinație populară, denumită astfel datorită adăposturilor pentru porumbei create de om care punctează stâncile.

[Sursa foto: PixaBay]

În Cappadocia există zeci de orașe subterane, toate sculptate în roca vulcanică moale, unele dintre ele ajungând până la 85 de metri sub nivelul solului. Aceste rețele vaste de tuneluri sunt acum o atracție turistică populară și o adevărată minune istorică. Cele mai faimoase două orașe sunt Derinkuyu și Kaymakli. Derinkuyu este cel mai mare și cel mai adânc oraș, redescoperit în 1963, dar cu o istorie care ar putea să dateze încă din anul 1200 î.Hr. Pe lângă formațiunile stâncoase, Cappadocia este cunoscută pentru muzeele sale în aer liber, cu locații în Goreme și Zelve. Acesta din urmă se întinde pe trei văi și prezintă locuințe rupestre, biserici și rămășițele unui sat antic, de la ziduri până la peșteri, mori și o moschee, cu mici tarabe care vând mâncare și băuturi locale și balcoane umbrite care oferă locuri de atmosferă pentru a te opri la o masă. Primul, Muzeul în aer liber din Goreme, este una dintre principalele atracții din Cappdocia.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Prețurile pentru echitație încep de la aproximativ 20 de lire sterline de persoană pentru un tur de o oră.

Prețurile pentru echitație încep de la aproximativ 20 de lire sterline de persoană pentru un tur de o oră.

[Sursa foto: PixaBay]

În timp ce văile din regiune oferă trasee excelente pentru drumeții, excursiile, cum ar fi călăria sau tururile cu bicicleta cu patru roți, reprezintă o modalitate diferită de a vedea mai mult din regiune într-un timp mai scurt. Excursiile durează între una și trei ore, iar prețurile pentru echitație încep de la aproximativ 20 de lire sterline de persoană pentru un tur de o oră, în timp ce pentru un tur de o oră cu quad-ul costă aproximativ 42 de lire sterline. 

Citește și: Prețurile în Croația au explodat: ”40 de euro de persoană pe șezlong! Poftim!?”

O excursie în Cappadocia nu ar fi completă fără a gusta cel puțin câteva dintre cele mai bune mâncăruri și specialități locale. Prima este kebab testi, o tocană de miel sau de vită care se fierbe lent timp de trei ore într-o oală de lut.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si