Close sidebar
Close sidebar

Căpșuni cu zahăr. Adevărul neștiut despre această combinație

Nu multă lume știe adevărul despre combinația între căpșuni și zahăr. Majoritatea persoanelor s-au obișnuit să consume căpșunile cu zahar, însă nu știu cât de dăunătoare este această combinație.

Andreea Bolocan,

Zaharul peste căpșuni nu este bun [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mulți dintre noi alegem să punem zahăr pe căpșuni și să le consumăm ca un desert răcoros de vară. Căpșunile sunt bogate în substanțe nutritive, extrem de benefice pentru sănătatea noastră și pentru buna funcționare a organismului nostru.

Beneficiile căpșunilor

Căpșunile au cel mai mare conținut de nutrienți, printre aceștia numărându-se vitamina C, potasiul, manganul, folatii, fibrele și antioxidanții.

Citeste si: Cartofi la cuptor. Ingredientul secret care îi face delicioși

De asemenea, căpșunile conțin flavonoide, principii bioactive prețioase pentru menținerea elasticității vaselor de sânge, pentru buna funcționare a inimii și a circulației sangvine.

Datorită conținutului de calciu și fosfor, căpșunile sunt benefice pentru prevenirea osteoporozei și anemiei, prin conținutul bogat în vitamine C, B și E, căpșunile ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge și influențează funcționarea sistemului nervos, fiind benefice în astenii și în prevenirea insomniilor, vitamina C și polifenolii din compoziția căpșunilor au un puternic efect antiinflamator si antioxidant. Unul dintre polifenoli este antocianina, pigmentul care conferă fructului culoarea roșie.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Zaharul peste căpșuni nu este bun [Sursa foto: PixaBay]

Datorita polifenolilor, consumul de căpșuni reduce inflamația cronică, fiind benefic persoanelor care suferă de artrită, astm, dar și ateroscleroză. Acestea sunt conservate sau prelucrate în compoturi, siropuri, gemuri, dulcețuri etc.

Ce se întâmplă dacă consumi căpșuni cu zahăr

Zahărul practic anulează toți nutrienții și vitaminele din căpșuni. Probabil nu vă așteptați, însă zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial.

Zahărul este considerat de specialiști mai periculos decât alcoolul și țigările. Tot zahărul se face responsabil pentru diabet, bolile de inimă și chiar pentru cancer.

Citeste si: Este sau nu toxic spanacul crud?

Căpșunile pot fi alergice pentru copii

Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii.

Bebelușii pot fi alergici la căpșuni [Sursa foto: PixaBay]

Căpşunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina apariţia alergiei este cel mai adesea coaja. Alergia alimentară este un răspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imun. În mod obisnuit, sistemul imun contribuie la menţinerea sănătăţii prin apărarea organismului împotriva atacului dăunător al bacteriilor şi viruşilor. În cazul unei alergii alimentare, sistemul imun identifică anumite alimente ca fiind dăunătoare şi produce o reacţie alergică în momentul ingestiei lor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Alergiile alimentare apar în special la persoanele cu teren atopic, ceea ce înseamnă că au o tendinţă moştenită de a dezvolta reacţii alergice. Aceste persoane sunt predispuse să facă astm bronşic, diferite alergii şi o afecţiune a pielii, numită dermatită atopică.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI