Căpșuni românești. Cum le recunoști. Nu te lăsa înșelat la piață!
Căpșuni românești. Cele mai iubite fructe ale sezonului au apărut în piețe. Vă învățăm astăzi cum să le recunoașteți pe cele românești parfumate și cu gust excelent.
Căpșuni românești. Cel mai recomandat ar fi să le consumăm fructele și legumele când este sezonul lor. În pieţe, au apărut de ceva săptămâni căpşunile. Abia acum însă le puteți găsi pe cele românești, naturale și foarte gustoase.
Căpșuni românești. ”Mulți vând căpșune din import și zic că sunt românești, autentice. Ca să nu se lase păcăliți de aspect, le recomand celor care merg la piață sau la supermarket să ia o căpșună, să închidă ochii și să o guste. Dacă simt o dulceață și un parfum că în copilărie, atunci e bine. Când guști o căpșună și o și vezi în același timp te pot păcăli un pic simțurile, nu e același lucru. Pentru că o căpșună mare, aspectuoasă vizual mai taie un pic din gustul acru și consistența de burete”, a declarat Alin Hotea, producător din Halmeu, judetul Satu-Mare, pentru agrointel.ro
Atenție! Acoperite cu o pieliţă foarte permeabilă, care le ajută să absoarbă umezeala, căpşunile "înghit" ca un burete şi toate otrăvurile cu care sunt stropite.
Căpșuni românești. se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi, însă pe cât sunt de apetisante şi gustoase, pe atât sunt de periculoase.
O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului.
Astfel, reducând lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sângelui, căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.Căpșuni românești. Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Căpșuni românești. Căpşunele sunt cele mai periculoase din acest punct de vedere. Partea din fructe care determina apariţia alergiei este cel mai adesea coaja.
În cazuri foarte severe copilul poate intra în şoc anafilactic. Aceasta este o reacţie gravă a organismului la factorul alergenic care implică: umflarea gâtului sau limbii, dificultati de respiratie (gâfăială, imposibilitatea de a respira- hipoxie), scăderea tensiunii arteriale etc. Riscul este foarte mare dacă nu se actionează la timp.
Scad colesterolul şi trigliceridele. Fibrele pe care căpşunele le conţin ajută la reducerea nivelului de colesterol şi de trigliceride din organism, prevenind astfel şi bolile de inimă şi acţionând ca adjuvant în hipertensiune.
Căpșuni românești. Tratează anemia, astenia şi insomnia. Fructele asigură o bună funcţionare a organismului, îl tonifică şi îl vitaminizează, fiind un bun tratament în lupta împotriva anemiei, asteniei şi a insomniei.
Previn malformaţiile fătului. Căpşunele conţin acid folic, o substanţă care previne apariţia malformaţiilor fătului şi care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a acestuia.
Căpșuni românești. Indice glicemic scăzut. Polifenolii pe care îi conţin ajută la echilibrarea zahărului din sânge, un element foarte important pentru cei care suferă de diabet, mai ales în cazul celor care sunt dependenţi de insulină. În plus, căpşunele proaspete au un indice glicemic foarte mic: 25.