Prefectul Capitalei spune că situația s-ar putea schimba dacă incidența cazurilor de coronavirus din Capitală va trece de 6, iar Bucureștiul va intra în acest caz în carantină zonală. În acest moment, rata de infectare se apropie vertiginos de pragul de 6.

" Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere.

Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare", a declarat prefectul.

În contextul ratei de infectare de 5,33 la mia de locuitori, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus începând de duminică de la ora 0,00 prelungirea măsurilor actuale.

Citeste si: „A fost eliminată măsura nedreaptă”. Timișoara a ieșit din carantină, deși rata de infectare a crescut

Carantina în București, o chestiune de zile- ce se întâmplă cu școlile

Prefectul Alin Stoica afirmă că este "foarte posibil" să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Este foarte important ca populaţia să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie.(...) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar

putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii", a anunțat prefectul. 

Citeste si: Premierul unei țări s-a îmbolnăvit de COVID, la două zile după vaccin!

"Am prelungit restricțiile cu 14 zile"

"De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere", a mai declarat prefectul duminică.

Alin Stoica a precizat că nu se vor lua măsuri "doar de dragul" de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

"Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm.

Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri", a precizat Stoica.

Citeste si: Vești bune din partea celui care a inventat vaccinul Pfizer/BioNTech: „Probabil că nu vom avea nevoie de restricții până la sfârșitul verii”

Bucureștiul, tot mai izolat. Alte patru localități din jur intră în lockdown

Tot mai multe localități din jurul Capitalei se închid una câte una, iar Bucureștiul este condamnat să vadă rate de infectare tot mai mari, dată fiind circulația inevitabilă în și dinspre București din zonele-focar de infecție.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Localităţile ilfovene  Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari  intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă seara, de la ora 22,00, informează Instituţia Prefectului Ilfov.

Potrivit unui comunicat al instituției transmis sâmbătă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov  a adoptat în şedinţă extraordinară  patru hotărâri care vizează instituirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Domneşti cu satele aparţinătoare Domneşti şi Ţegheş, comuna Jilava, oraşul Pantelimon şi oraşul Voluntari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si