Close sidebar
Close sidebar

Italia prelungește carantina obligatorie pentru români și bulgari

Românii și bulgarii care vor să călătorească în Italia vor sta 14 zile în carantină. Autoritățile italiene au extins, vineri, perioada de carantină pentru cele două țări.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul italian al Sănătății a extins perioada termenului în care românii și bulgarii sunt nevoiți să intre în carantină pe o perioadă de 14 zile, la sosirea pe teritoriul Italian.

Măsura a fost adoptată ca parte a deciziilor de luptă împotriva infectărilor și ar fi încetat vineri.

Țara care are interzis în Italia

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat vineri că nu li se va mai permite accesul pe teritoriul Italiei persoanelor venite din Algeria, cu excepția „unor motive de urgență dovedite”.

Deși a depășit faza critică a pandemiei, Italia se confruntă cu o creștere recentă a numărului de cazuri noi, ce a fost parțial legată de persoanele venite din străinătate.

Joi, Italia a înregistrat 386 de cazuri noi, în comparație cu 298 de cazuri miercuri. În total, 247.158 de persoane au fost testate pozitiv de la începutul pandemiei. De asemenea, numărul total al deceselor a ajuns la 35.132.

Italienii cer carantină specială pentru români

Două asociații de agricultură din Italia doresc preluarea modelului Germaniei în privința muncitorilor sezonieri veniți din România.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Carantina activă este modelul în care muncitorii sezonieri veniți din România și Bulgaria ar putea să își desfășoare munca în cele 14 zile în care ar trebui să stea în izolare.

Cererea celor două asociații de agricultură a venit după anunțul ministrului italian al Sănătății, Roberto Seranza, privind impunerea carantinei pentru persoanele care vin din România și Bulgaria pe teritoriul italian.

Starea de urgență, prelungită până pe 15 octombrie

Adresându-se Senatului, premierul Conte a susținut prelungirea stării de alertă, spunând că „trebuie să fim conștienți că încetarea (stării de alertă) ar paraliza întregul sistem de protecție și prevenire construit în ultimele luni grele”.

Starea de urgență urma să expire vineri în Italia, iar premierul italian a cerut prelungirea acesteia până la jumătatea lunii octombrie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

O dată cu prelungirea stării de urgență, autoritățile italiene pot folosi pârghii legale pentru a folosi, în cazul izbucnirii de focare de infecție, hoteluri, cazărmi sau chiar nave pentru pacienții pozitivi. În același timp angajații instituțiilor publice și private pot continua să lucreze de acasă.

Aceasta le mai permite autorităților să blocheze zorurile către și dinspre țări cu risc înalt de contaminare. Italia a luat decizia în urmă cu două săptămâni să închidă legăturile aeriene și terestre cu 16 state din afara Uniunii Europene și a spațiului Schengen. Totodată, a impus  carantina pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI