”Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

Marea Britanie impune o carantină de 14 zile persoanelor venite din Franţa, Olanda, Malta şi alte trei ţări

carantină marea britanie

Citeste si: Zvonurile despre coronavirus au ucis cel puțin 800 de oameni

Citeste si: Crimă șocantă în România. Trei tineri au ucis în bătaie un bărbat

Citeste si: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a precizat că cine va sosi în Marea Britanie începând de sâmbătă, ora 04:00, din aceste destinaţii va trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Citeste si: Alertă de boală mortală în lume! „Moartea Neagră” a revenit pe Glob!

Marea Britanie amână o nouă etapă a relaxărilor

Marea Britanie a decis vineri să amâne următoarea etapă a relaxărilor din țară, prevăzută pentru sâmbătă, 1 august, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri înregistrate.

Pe lângă amânarea relaxărilor,  guvernul britanic a impus, vineri, noi măsuri de restricții pentru locuitorii din unele părți din nordul Angliei.

Teatrele și cazinourile vor rămâne închise, iar la nunți vor putea fi cel mult 30 de invitați.

Premierul britanic Boris Johson a declarat, vineri, că rata de răspândire în Marea Britanie este posibil să crească pentru prima dată din luna mai.

Și  ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că există o creștere a cazurilor în nordul Angliei, adăugând că de vineri vor fi interzise întrunirile în reședințe private. Ministrul și-a motivat decizia prin faptul că multe petreceri private nu țin cont de distanțarea fizică, ceea ce reprezintă una dintre cauzele creșterii ratei de infectare cu coronavirus.

Creștere alarmantă a cazurilor

Infecțiile cu coronavirus au crescut în Marea Britanie de la aproximativ 2.800 la 4.200 săptămâna trecută, sugerează cifrele Office for National Statistics.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si