Close sidebar
Close sidebar

Carantină prelungită în Timișoara pentru alte 7 zile

Decizie de ultima oră a autorităților locale din județul Timiș. Carantină a fost prelungită în Timișoara și în comunele limitrofe pentru alte 7 zile.

Razvan Ilie,

Crantină prelungită în Timișoara. Decizie de ultima oră a autorităților locale din județul Timiș.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Timișoara și localitățile Dumbrăvița, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda rămân încă 7 zile în carantină, au decis autoritățile din Timiș în ședința CJSU de miercuri. Carantina impusă de Raed Arafat prin ordin DSU urma să expire miercuri, la miezul nopții.

Noua măsura va intra în vigoare după ce Raed Arafat, șeful DSU, semnează ordinul pentru carantină, informează Tion.ro. 

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujba de Paște? Au voie credincioşii să meargă la biserică? Iohannis face anunţul momentului

Cu toate că se votase cu două zile în urmă renunțarea la carantină în Timișoara, la nivelul autorităților locale și județene din CJSU, autoritățile centrale au forțat păstrarea orașului în situație de lockdown.

Ce se se schimbă în carantina din Timișoara

Măsura de carantină a fost prelungită în Timișoara, dar au fost aduse modificări în hotărârea adoptată în CJSU. Printre acestea se regăsesc închiderea magazinelor alimentare la ora 21 și eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele de peste 65 de ani:

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
– O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.


– Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.
– După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie.

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

Rata infectărilor nu a scăzut în carantină

La ultima raportare a autorităților, miercuri, 24 martie, rata de infectare cu Covid-19 era 8,43 în Timișoara, 11,45 în Moșnița Nouă, 10,03 la Giroc, 6,9 la Dumbrăvița și 7,35 la Ghiroda.

Timișoara și localitățile periurbane au intrat în carantină în 8 martie. Atunci, rata de infectare era 7,30 la Timișoara, 12,39 la Moșnița Nouă, 9,88 la Dumbrăvița, 10,47 la Giroc și 6,39 la Ghiroda, potrivit sursei citate.

„A fost eliminată măsura nedreaptă”. Cum a crezut Timișoara că a ieșit din carantină

Mai multe răsturnări de situație au avut loc în Timișoara, în urmă cu câteva zile, unde rata infectărilor este în continuă creștere. Inițial, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a amânat, sâmbătă seara, prelungirea carantinei în orașul de pe râul Bega, dar ulterior DSU a prelungit carantina cu forța de la centru.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"În urma analizelor de risc efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a avizelor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică, astăzi (sâmbătă- n.r.), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc, pentru o perioadă de 7 zile", a anunţat în urmă cu cinci zile Prefectura Timiş.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSU Timiş s-a votat cu 20 de opţiuni pentru, 9 abţineri şi 9 voturi împotrivă, astfel că prelungirea măsurilor de carantinare pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesară de 2/3 dintre membrii prezenţi pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI