Municipiile Gherla (judeţul Cluj) şi Zalău, oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj) şi 8 localităţi din judeţul Timiş intră, de joi, în carantină zonală. Măsura este instituită pentru două săptămâni.

Citeste si: O altă țară din Europa intră în lockdown pentru trei săptămâni!

"La propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din

judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj", a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Carantina zonală se instituie de joi, 5 noiembrie, şi este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Noi măsuri adoptate de Guvern pentru stoparea răspândirii COVID-19

Surse guvernamentale au declarat că în cadrul ședinței de urgență de la Guvern de miercuri seara autoritățile au discutat inclusiv varianta de limitare a circulației pe timp de noapte în Capitală, precum și de purtarea măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte. 

Citeste si: Impozitul la jumătate! Legea cu noi scutiri fiscale a fost promulgată de președintele Iohannis

Potrivit șefului Cancelariei prim-ministrului- Ionel Dancă, proiectul privind obligativitatea purtării măștii în județele unde rata de infectare trece de la 5 la mia de locuitori se află pe agenda Guvernului, în ședința de joi seară, de la ora 19.00.

Șeful Cancelariei prim-ministrului Orban a mai punctat, într-o intervenție la Realitatea Plus, că la o rată de infectare de 3 la mia de locuitori se va putea impune obligativitatea la nivel de localitate și apoi

extins la nivel de județ, dar acest lucru va putea fi decis de comitetele județene pentru situații de urgență.

România înregistrează noi recorduri negative în lupta cu COVID-19. Numai în ultima zi au fost depistate 8.651 de cazuri noi, cu aproape o mie mai mult față de bilanțul precedent. Numărul persoanelor decedate în 24 de ore este cel mai mare de până acum: 146 de morți, iar la terapie intensivă este tot o cifră record: 1.001 pacienți.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si