Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Caravana „Fii pregătit!”: Echipele de pompieri îi învață pe timișoreni cum să acorde primul ajutor în caz de urgență

Caravana SMURD „Fii pregătit!” a ajuns în Timișoara, acolo unde formatorii specializaţi vor susţine cursuri de instruire pentru acordarea primului-ajutor în situaţii de urgenţă.

Redactia Stirile Kanal D,

Caravana „Fii pregătit!”: Echipele de pompieri îi învață pe timișoreni cum să acorde primul ajutor în caz de urgență

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Caravana SMURD „Fii pregătit!” a ajuns în Timișoara, acolo unde formatorii specializaţi vor susţine cursuri de instruire pentru acordarea primului-ajutor în situaţii de urgenţă.

Citește și: VIDEO- Timișoara, mica Vienă a României. Orașul de pe Bega are un aer boem, sofisticat, iar aici se găsește și cea mai mare zonă pietonală din țară.

Ce trebuie să facem când cineva intră în stop cardio-respirator

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Care sunt pașii principali atunci când vrem să salvăm viața cuiva?”

Mihai Munteanu, formator Centrul Paramedici Timișoara: „În caz de stop cardio-respirator primul pas este să vedem dacă persoana este conștientă sau nu. Vom face o evaluare a nivelului. Strigăm „Alo, mă auzi.

Dacă mă auzi deschide ochii”. Dacă nu răspund înseamnă că este inconștient, atunci presupunem că nu respiră.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru că limba i-a blocat calea aeriană urmează să o eliberăm. O să-i dăm capul pe spate, deschidem cavitatea bucală, ne uităm și în cavitatea bucală să vedem dacă altceva i-a blocat calea aeriană. După ce eliberăm calea aeriană va trebui să verificăm respirația. Le vom pune cu urechea la nivelul gurii și vom privi toracele: dacă se expansionează, dacă se simte respirația pe obraz și dacă auzim respirația minim 5 secunde maxim 10 secunde.

După ce facem aceste manevre o să avem o concluzie, adică dacă este inconștient și respiră. Sunăm la 112. Dacă este inconștient și nu respiră înseamnă că este în stop cardio-respirator. Vom suna la 112 și ne vom apuca de manevrele resuscitare. Deschidem cămașa sau bluza, găsim sternul, punem mână cealaltă și vom face 30 de compresii pe stern urmate de două insuflații. Am făcut 30 de compresii, dăm capul pe spate, pensăm nasul să nu iasă aerul și vom face cele 2 insuflații.

După vom face iarăși compresii.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI