Close sidebar
Close sidebar

Care a fost cauza incendiului devastator de la manastirea din Rosiori, Suceava? "De la 40 de kilometri se vedea fumul gros"

Un incendiu devastator a cuprins duminica manastirea Sfantul Mina din Rosiori, judetul Suceava, iar pompierii vedeau fumul gros de la 40 de kilometri distanta. Cauza incendiului a fost descoperita de echipele de interventie.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

O mare parte din lacasul de cult de la Rosiori, judetul Suceava a fost distrusa de flacarile care au izbucnit duminica dimineata si care, in mai putin de o ora au facut prapadul. Vecinii si martorii au sarit sa dea o mana de ajutor, insa incendiul era mult prea puternic si chiar si pompierii s-au luptat mult cu focul, veniti cu 15 autospeciale. Bunurile calugarilor care slujesc la manastirea Sfantul Mina nu au mai putut sa fie salvate.

In zorii zilei, calugarii care erau la Sfanta Liturghie au vazut cum flacarile mistuie cu repeziciune chiliile lor si au dat alarma.

Alin Galeata, purtator de cuvant al ISU Suceava: ″Vorbim de un corp de chilii dispus pe doua laturi, cu o suprafata totala de 1.400 mp. Au ars mansarda si acoperisul construite din lemn. Noi, cand am pornit de la Suceava, de 30-40 de kilometri, se vedea fumul gros si de acolo.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ca sa stinga incendiul, pompierii au actionat timp de o ora, pana cand au reusit sa indeparteze si ultimul focar. Criminalistii sositi la fata locului au stabilit ca incendiul a pornit, cel mai probabil, de la o soba metalica lasata nesupravegheata.

Manastirea Sfantul Mina este situata pe un loc unde, de-a lungul timpului au existat mai multe schituri, inca din 1864.

Locul este cunoscut ca "Dealul Bisericii" si este la 20 de kilometri de Falticeni.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI