Mama lui Alexei Navalny a declarat că i s-a arătat trupul neînsuflețit al fiului său la morgă, acolo unde a semnat un certificat de deces. 

Ce scrie în raportul medical al lui Alexei Navalnîi?

De asemenea, secretarul de presă al fostului lider al opoziției a declarat că un raport medical prezentat doamnei Navalnaya a declarat că acesta a murit de fapt din cauze naturale.

Lyudmila Navalnaya este distrusă de durere și a spus că deși legea le cere oficialilor să predea corpul fiului ei, ea a fost "șantajată" deoarece aceștia au refuzat să facă acest lucru. Totodată, Lyudmila a afirmat că autoritățile au stabilit inclusiv condiții pentru înmormântarea fiului ei, respectiv locul, ora și modul în care va fi înmormântat.

"Vor să mă ducă la periferia cimitirului, la un mormânt nou, și să-mi spună: "Aici zace fiul tău". Privind în ochii mei, ei spun că dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu corpul fiului meu”, spune mama opozantului, vizibil afectată de cele întâmplate.

Citește și: „Vor să facă asta în secret, fără să îmi iau la revedere”. Mama lui Aleksei Navalnîi spune că este șantajată cu înmormântarea. Ce le-a transmis autorităților?

Familia opozantului rus, obligată să-l înmormânteze în mare secret

Acesteia i s-a refuzat accesul la morgă, iar marți a făcut un apel la președintele rus, Vladimir Putin pentru a-i permite să-l îngroape pe Navalnîi. Inițial, i s-a spus că abia peste două săptămâni ar putea primi trupul neînsuflețit, deoarece se fac niște analize chimice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Joi, președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu văduva lui Navalny, Iulia, și cu fiica acestuia, Dasha Navalnaya, la San Francisco.

"Președintele și-a exprimat admirația față de curajul extraordinar al lui Alexei Navalny și față de moștenirea sa de a lupta împotriva corupției și pentru o Rusie liberă și democratică", a precizat Casa Albă într-un comunicat. Nu în ultimul rând, aceștia au promis că se pregătesc să emită noi sancțiuni împotriva Rusiei. 

Citește și: Trupul lui Navalnîi ar fi fost transportat într-un convoi la miezul nopții! Camerele de supraveghere au surprins totul

În continuare, Iulia Navalnaya consideră că partenerul său a fost otrăvit, deși Kremlinul a negat vehement aceste acuzații.

"Corpul este dat înapoi, dar cu condiția ca înmormântarea să nu devină un eveniment politic", a scris politologul Tatiana Stanovaya pe Telegram.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si