Ce număr vezi în imaginea de mai jos? Iluzia optică a unor figuri sau numere ascunse într-un "vârtej alb-negru" a devenit virală pe rețelele sociale, mai ales că oamenii vin cu răspunsuri foarte diferite, scrie DailyMail.

Citește și: Cea mai interesantă iluzie optică de Dragobete. În câte secunde găsești inima frântă din imagine?

Cifrele pe care oamenii le văd în imagine depind de sensibilitatea lor la contrastul vizual.

Mii de oameni din întreaga lume au încercat să rezolve puzzle-ul vizual după ce acesta a devenit viral pe Twitter și au ajuns la concluzii foarte diferite cu privire la numerele ascunse.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O persoană a postat pe Twitter: „45 283... și care este problema? Ar trebui să fac o programare la medicul de familie?' Un altul a postat: „Pot vedea doar 528. Înseamnă asta că am probleme de vedere?"

Un al treilea a scris: „Pot vedea 45283, însă uitându-mă la celelalte răspunsuri, alții văd alte 2 numere. Văd că există numere acolo, dar nu le pot identifica".

Care este numărul ascuns în imagine

Cu toate acestea, răspunsul real este de șapte cifre: 3452839. Numărul poate văzut mult mai clar dacă imaginea este privită de la distanță sau dacă poza este micșorată.

Potrivit specialiștilor, iluzia funcționează pe baza sensibilității noastre la contrast, un indicator important al funcției vizuale, care ne permite să percepem diferența dintre obiecte și fundalul lor.

Sensibilitatea la contrast intră în joc și în situații din viața reală, cum ar fi conducerea mașinii în condiții de lumină scăzută sau ceață, când contrastul dintre obiecte și fundal este redus.

În cazul puzzle-ului, numerele sunt pe un nivel și vârtejurile sunt pe celălalt. Persoanele cu niveluri mai mari de sensibilitate la contrast au mai multe șanse să vadă toate cele șapte cifre rapid.

O sensibilitate slabă la contrast poate fi un simptom al afecțiunilor oculare, inclusiv cataractei sau glaucomul, mai spun specialiștii.

Deci verifică încă o dată dacă ai văzut numărul corect. Este: 3452839


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si