Recent, Bucătarul regal Darren McGrady a vorbit despre mâncărurile favorite ale regretatei Prințese de Wales. Prima soție a Regelui Charles era mare iubitoare de ardei gras umplut, pregătit la cuptor după o rețetă specifică.

,,Mâncarea ei preferată au fost ardeii grasi umpluți cu dovlecei, ciuperci, orez, usturoi acoperiți cu parmezan și mozzarella, puși în sos de roșii și ardei afumat. A cerut acest fel de mâncare de mai multe ori pe săptămână și venea adesea în bucătărie și-și cerea felul de mâncare preferat, apoi stăteam de vorbă în timp ce [eu] îl pregăteam”, a declarat bucătarul

regal Darren McGrady.

Citește și: 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Admiratorii prințesei îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris

În cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen”, cel care a gătit pentru Casa Regală, a fost publicată și rețeta pentru ardeii grași umpluți care-i plăceau Prințesei Diana.

Ingrediente

-4 ardei gras roșii medii

-¼ cană ulei de măsline

-½ cana ceapa tocata grosier

-1 cană de ciuperci Champinion tăiate mărunt

-1 dovlecel, tăiat cubulețe

-½ linguriță oregano uscat

-½ sare și piper proaspat măcinat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-2 roșii, tocate grosier

-1 cană de orez, fiert și răcit

-½ cană apă

-½ cub de bulion de pui sau legume

-4 felii de bacon afumat, crocant și tocat

-1 lingurițăa busuioc proaspăt, mărunțit

-4 uncii de brânză mozzarella, tăiată cubulețe

-2 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

- se taie și apoi se curăță ardeii pe care îi stropiți cu puțin ulei.

- îi puneți la cuptor, pentru 25 de minute, iar mai apoi îi lăsați la răcit.

- pentru umplutură, puneți ulei într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile, dovlecelul și oregano și condimentați legumele cu sare și piper după gust.

- adăugați roșiile, orezul, apa și bulionul în tigaie și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.

- încorporați baconul, busuiocul și brânza mozzarella în amestecul de orez și presărați parmezan ras deasupra ardeilor

- puneți la cuptor, din nou, timp de 15 minute până când brânza se topește.

Citește și: Regele Charles  al III-lea, detalii despre ceremonia de încoronare. Ce fel de ceremonie își dorește noul monarh al Marii Britanii

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si