Recent, Bucătarul regal Darren McGrady a vorbit despre mâncărurile favorite ale regretatei Prințese de Wales. Prima soție a Regelui Charles era mare iubitoare de ardei gras umplut, pregătit la cuptor după o rețetă specifică.
,,Mâncarea ei preferată au fost ardeii grasi umpluți cu dovlecei, ciuperci, orez, usturoi acoperiți cu parmezan și mozzarella, puși în sos de roșii și ardei afumat. A cerut acest fel de mâncare de mai multe ori pe săptămână și venea adesea în bucătărie și-și cerea felul de mâncare preferat, apoi stăteam de vorbă în timp ce [eu] îl pregăteam”, a declarat bucătarul
regal Darren McGrady.
Citește și: 25 de ani de la moartea prințesei Diana. Admiratorii prințesei îi aduc omagii la palatul Buckingham sau la Paris
În cartea sa „Eating Royally: Recipes and Remembrances from the Palace Kitchen”, cel care a gătit pentru Casa Regală, a fost publicată și rețeta pentru ardeii grași umpluți care-i plăceau Prințesei Diana.
Ingrediente
-4 ardei gras roșii medii
-¼ cană ulei de măsline
-½ cana ceapa tocata grosier
-1 cană de ciuperci Champinion tăiate mărunt
-1 dovlecel, tăiat cubulețe
-½ linguriță oregano uscat
-½ sare și piper proaspat măcinat
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
-2 roșii, tocate grosier
-1 cană de orez, fiert și răcit
-½ cană apă
-½ cub de bulion de pui sau legume
-4 felii de bacon afumat, crocant și tocat
-1 lingurițăa busuioc proaspăt, mărunțit
-4 uncii de brânză mozzarella, tăiată cubulețe
-2 linguri de parmezan ras
Mod de preparare
- se taie și apoi se curăță ardeii pe care îi stropiți cu puțin ulei.
- îi puneți la cuptor, pentru 25 de minute, iar mai apoi îi lăsați la răcit.
- pentru umplutură, puneți ulei într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile, dovlecelul și oregano și condimentați legumele cu sare și piper după gust.
- adăugați roșiile, orezul, apa și bulionul în tigaie și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.
- încorporați baconul, busuiocul și brânza mozzarella în amestecul de orez și presărați parmezan ras deasupra ardeilor
- puneți la cuptor, din nou, timp de 15 minute până când brânza se topește.
Citește și: Regele Charles al III-lea, detalii despre ceremonia de încoronare. Ce fel de ceremonie își dorește noul monarh al Marii Britanii