Mersul cu avionul este printre cele mai sigure modalități de călătorie. Cu toate aceste lucruri, unii oameni își aleg cu atenție locurile din avion, în cazul unui eventual pericol. Iată care este cel mai sigur loc pe care îl puteți alege în avion!

Un loc situat lângă ușă oferă pasagerilor o șansă mai bună de supraviețuire, deoarece aceştia pot ieși din avion mai repede, odată ce aeronava a ajuns la sol.

Însă ușa de la mijlocul avionului este situată lângă aripi, unde se produc deseori incendii, din cauza motoarelor şi a combustibilului.

În cazul unui accident aviatic, prima victimă este americanul Thomas Etholen Selfridge, care a murit la vârsta de 26 de ani, la 17 septembrie 1908, în urma unui test eşuat al unui prototip de avion numit Wright Flyer III. Din acel moment, teama de zbor a devenit o realitate. Siguranța transportului cu avionul a devenit o preocupare constantă. Dacă unii pasageri optează pentru locurile din faţă, alţii preferă locurile din spate.

Care este cel mai sigur loc în avion

Care este cel mai sigur loc într-un avion

Care este cel mai sigur loc într-un avion

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

De cele mai multe ori, atunci când rezervați un loc în avion, evitați locurile de pe rândul din mijloc. Dacă nu găsiți loc la geam și aveți de ales între un loc din mijloc și unul la culoar, optați pentru cel din urmă.

Citește și: O femeie și-a transformat avionul în locuință, după ce a rămas fără casă. Cât a costat-o investiția

Potrivit unui studiu, s-a demonstrat faptul că locurile din mijloc, din partea din spate a avionului, oferă cea mai mare rată de supraviețuire în situația puțin probabilă a unui accident.

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport

Care este cel mai sigur loc într-un avion

Care este cel mai sigur loc într-un avion

[Sursa foto: PixaBay]

Avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport. Riscul de deces în accident rutier este de 1 la 112; ca pieton, riscul este de 1 la 700, în timp ce riscul de deces în accident de motocicletă este de 1 la 900. Riscul de a pieri într-un accident aviatic este de 1 la 8.000

Citește și: Cel mai sigur loc din avion în caz de prăbușire. Ce ne sfătuiesc specialiștii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si