Ies la iveală detalii șocante în cazul Mariei, gravida în vârstă de 38 de ani care a încetat din viață la Maternitatea din Bacău! Însărcinată în luna a patra, femeia s-a simțit rău, motiv pentru care s-a prezentat de urgență la spital.

Ce scrie în raportul legiștilor?

Acolo însă, Maria ar fi fost tratată cu indiferență de medicii ore în șir, iar după aproximativ 12 ore, ea ar fi fost dusă în sala de operații, acolo unde medicii au decis să-i extirpe uterul şi ovare, soțul ei fiind de acord să semneze.

În timpul procedurii, femeia expulzase singură fătul mort și placenta, iar medicii au spus că au reușit să salveze organele.

A doua zi, Ovidiu avea să primească o veste înspăimântătoare, pentru care nu avea să fie pregătit niciodată. Medicii i-au spus că în secția de reanimare, soția lui a suferit două stopuri cardio-respiratori și nu a mai putut fi salvată.

"Era o mamă cu o anumită vârstă, cu o sarcină dorită şi se punea problma dacă să se facă histeroctomie totală sau nu. În timp ce se consultau, a avut loc avort spontan al acestui făt şi nu a mai fost nevoie de intervenţie pe zona genitală. Pacienta a fost trimisă în ATI cu toată medicaţia, cu toate adaptate la starea pacientei. Medicii au spus că scorul de la ATI ne prevestea o evoluţie nefavorabilă fulminantă", a declarat Aurelia Ţaga, director medical, potrivit Observator.

Cauză moarte gravidă Bacău

Imagini cu Maria, gravida moartă la Maternitatea din Bacău.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Un tânăr de doar 21 de ani a murit strivit de tractor, în pădure. Salvatorii gorjeni au intervit, dar nu l-au mai putut salva

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Raportul legiștilor a arătat faptul că Maria a murit din cauza septicemiei. Cu toate astea, familia face acuzații dure la adresa medicilor care ar fi lăsat-o ore întregi de izbeliște.

"Mi-aduc aminte că am născut-o tot la Maternitatea Bacău. Cu zile a murit. Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici", a povestit Aurelia, mama Mariei, conform sursei menționate mai sus.

Care este reacția spitalului cu privire la acest caz cutremurător?

Reprezentanții unității medicale au anunțat că fac și ei verificări.

”Pacienta avea sarcină prin fertilizare in vitro, monitorizată prin cabinet privat de obstetrică-ginecologie, de către o doamnă doctor care ținea legătura și cu Centrul Universitar unde a avut loc fertilizarea in vitro. Ultimul consult la doamna doctor din privat a fost cu 48 de ore înainte de a se prezenta la cabinetul de Urgențe din Maternitate, când starea fătului era normală. Pentru a clarifica starea de febră/a găsi cauza sindromului febril, medicul ginecolog a solicitat consult de Terapie Intensivă Maternitate. Pacienta a fost examinată de medicul din ATI, s-a stabilit o conduită medicală, iar după 2-3 ore, starea pacientei s-a modificat(...) În timpul laparoscopiei, s-a întâmplat avortul spontan al fătului oprit în evoluție și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală în sfera ginecologică. Pacienta a rămas internată pe ATI din Blocul Medico-Chirurgical.

Evoluția în dinamică a parametrilor biologici anunța o stare de agravare a pacientei”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit bacau.net.

Tot acolo se menționează că pacienta a suferit primul stop cardio-respirator în jurul orei 02:00, iar al doilea în jurul orei 7:00.

”A fost o evoluţie fulminantă spre gravitate din primele rezultate ale anchetei, nu cauza ginecologică a determinat această evoluţie. Diagnosticul medicului legist a fost şoc toxico-septic, coagulare intravasculară diseminată şi sarcină oprită din evoluţie. Fiecare viață este prețioasă și pierderea unei ființe dragi este o durere inimaginabilă. Ne exprimăm sincerele regrete și compasiunea față de familia îndurerată și cei dragi ai pacientei ”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Cauză moarte gravidă Bacău

Imagini cu Maria și cu soțul ei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine e femeia gravidă care a încetat din viață, la Bacău, după ce s-a simțit rău? Maria își dorea mult un copil

Maria lucra în domeniul IT, alături de soțul ei și urmau să se căsătorească luna viitoare. Ei urmau să aibă o fetiță pe nume Teodora, după ce în urmă cu șapte luni, femeia a mai pierdut o sarcină.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si