La afârșitul lunii aprilie, o stradă din Slănic Prahova s-a surpat. Locuitorii din zonă au fost evacuați de urgență, iar zona a fost restricționată.

După mai multe studii și cercetări, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a luat o decizie cu privire la motivul surpării, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro. Oamenii evacuați au primit dreptul de a se reîntoarce la casele lor.

De ce s-a surpat strada din Slănic Prahova?

Conform sursei citate anterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis că locuitorii de pe strada surpată din Slănic Prahova se pot întoarce casă. Reprezentanții au decis că zona este sigură, iar cei aproape 60 de oameni evacuați pot reveni la casele lor.

Citește și: Serialul turcesc “O dragoste” va fi difuzat în fiecare luni și marți, iar “Vinovați de iubire”, de miercuri până vineri, la Kanal D

Stradă surpată Slănic

Stradă surpată Slănic

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Decizia a fost luată după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova ar fi ajuns la o concluzie cu privire la cauza care a condus la surparea străzii.

Se pare că ar fi vorba despre un fenomen natural. 

"Surparea pare fi cauzată de un fenomen natural de sufoziune mecanică ce a afectat depozitele nisipoase din acest areal, iar momentul în care sa produs surparea este asociat cedării stratului impermeabil de argilă care a antrenat și pătura de sol de deasupra dar și structura de asfalt a străzii. Apariția acestui con de surpare nu este legată de o posibila dizolvare treptată a părții superioare a lentilei de sare care forma zăcământul de sare de la Slănic, respectiv de posibile tasări datorate acestui fenomen de solubilizare, însă această posibilitate

nu trebuie exclusă pe termen mediu sau lung în orașul Slănic. Institutul Național de Fizica a Pământului exclude o cauză seismică pentru surparea din Slănic, iar în urma măsurătorilor seismice efectuate cu stații portabile, nu s-au înregistrat microseisme datorate activităților naturale asociate acestui fenomen", se arată în comunicatul transmis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit antena3.ro.  

Citește și: VIDEO- Inflația a scăzut, mercurialul prețurilor. Care este perioada vizată și unde s-au înregistrat cele mai mari majorări în acest timp

Stradă surpată Slănic

Stradă surpată Slănic

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

Aria de protecţie a craterului de pe strada surpată se pare că a fost diminuată. Circulația va rămâne restricționată, iar oamenii se pot deplasa doar pe trotuar. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si