In articol:
- Rețetele din restaurantele Michelin se bazează pe puține ingrediente
- Gastronomia românească nu este recunoscută la nivel internațional
Proprietarii restaurantelor din întreaga lume visează să primească cel puțin o stea Michelin, ceea ce ar fi o garanție a preparatelor servite, dar și a calității serviciilor. Procesul de acordare, însă, este anevoios.
Inspectorii care fac recenziile și recomandă acordarea unei stele Michelin iau în calcul calitatea mâncării servite, tehnica bucătarului, dar și lucruri inaccesibile muritorilor de rând, cum ar fi consistența și personalitatea felului de mâncare.
Citeste si: VIDEO- Dulceață de lavandă, smochine, mac. Delicii bio, pentru toți
Citeste si: Când se pune varza la murat? Multă lume nu ştie şi face o mare greşeală
Citeste si: Cum se prepară cel mai bun bulion pentru iarnă. Secretul gospodinelor
Gastronomia românească nu este recunoscută la nivel internațional
Se pare că inspectorii Michelin nu apreciază faptul că felurile de mâncare românești se gătesc extrem de încet și că rețetele nu se modernizează. Mai mult, gastronomia românească nu este recunoscută la nivel internațional, pentru că Chefii de la noi nu participă la concursurile de profil din străinătate.
Nici ingredientele din felurile de mîncare din restaurantele românești se pare că nu sunt la înălțime. La noi nu se găsesc tot timpul anului fructe și legume proaspete, fapt care afectează direct prospețimea produsului din farfurie. De asemenea, specialiștii mai spun că clienții restaurantelor românești sunt obișnuiți să servească porții mari și să plătească prețuri relativ mici. O situație exact inversă față de restaurantele care au primit stele Michelin, care oferă porții minuscule la prețuri exorbitante.