Conform celui mai recent raport săptămânal al INSP, publicat miercuri 8 septembrie, 80,4% dintre cazurile de COVID-19 din săptămâna 30 august- 5 septembrie au fost în cazul persoanelor nevaccinate.

Totodată, 92,8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă, precizează raportul INSP.

Citeste si: Masca de protecţie, obligatorie în preajma școlilor din București

Noile focare de coronavirus din ultima săptămână

Autoritățile sanitare spun că 37,1% din totalul cazurilor de COVID-19 din ultima săptămână, în plin val 4 pandemic, s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare si Suceava.

Când vine vorba de decesele asociate COVID-19, 35,6% din totalul pierderilor de vieți omenești au fost înregistrate în Călărași, București, Timiș, Constanta si Iași.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Ultimul scandal în care este implicată Diana Șoșoacă a ajuns în atenția polițiștilor! Senatoarea este acuzată că a blocat vaccinarea într-o comună din Iași

Raportul INSP mai spune că 92,8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schema incompletă, potrivit Hotnews.ro.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane de peste 60 ani, iar 57.4% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Masca de protecţie, obligatorie în preajma școlilor din București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri de la ora 12.00

pentru a decide dacă se reintroduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul școlilor, la fel ca la sfârșitul anului școlar anterior.

Masca de protecţie va trebui purtată  pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

"Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021", prevede hotărârea adoptată miercuri la Prefectura Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si