Insulele Ciclade domină lista celor mai scumpe case de vacanță de vânzare, potrivit eKathimerini.com.

Cererea mare și interesul turistic puternic din ultimii ani au urcat prețurile cerute în insulele Ciclade la un nivel care depășește majoritatea insulelor din Attica.

Citește și: Schimbările climatice, un pericol pentru sănătatea noastră. Cum ne afectează: „Rezultatele sunt îngrijorătoare”

Potrivit unei analize publicate miercuri de Spitogatos Insights, pe rețeaua de anunțuri online Spitogatos, insula Mykonos se află în fruntea listei, prețul cerut apropiindu-se de 7.000 de euro pe metru pătrat (mai exact la 6.936 de euro/mp).

Insulele Ciclade, la sud-est de Atena

Insulele Ciclade, la sud-est de Atena

[Sursa foto: Google Maps]

Pe locul doi în topul proprietăților scumpe se află insula Antiparos cu un preț mediu de 5.319 €/mp.

Pe locul trei se află o insulă din afara Cicladelor, Hydra în Golful Saronic, unde prețul mediu cerut este de 5.000 EUR/mp, urmată de Paros (4.559 EUR/mp), Santorini (4.153 EUR/mp), Folegandros( 4.028 EUR/mp) și Kythnos (4.000 EUR/mp).

O altă destinație din afara Cicladelor se află abia pe locul opt, Este vorba de insula Spetses, tot în Golful Saronic, unde prețul mediu cerut ajunge. 3.800 €/mp.

Care este cea mai ieftină insulă din Grecia pentru casele de vacanță

Potrivit studiului citat, cel mai mic preț cerut se găsește pe insula Samos, cu doar 867 €/mp, de 4 ori mai ieftin decât prețurile din Patmos, cu tariful mediu de 3.775

EUR/mp, și Naxos cu 3.642 EUR/mp.

Insula Samos este se află în Marea Egee, în Prefectura Samos care aparține de Arhipelagul insulelor Sporade.

Samos este foarte aproape de Kusadasi, pe țărmul Turciei. Insula este separată de coasta Anatoliei de o strâmtoare de 1,5 km lărgime. Este una dintre cele mai fertile insule din Marea Egee.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Insula are 43 km lungime și 17 km lățime, iar cel mai înalt vârf are o înălțime de 1.433 m. Are o populație de aproximativ 42.000 locuitori, reprezentând 80% din populația prefecturii.

Câteva prețuri în Samos

O proprietate cu potențial turistic formata dintr-un teren in suprafata de aproape 3.000 metri pătrați, pe care a fost construit anterior un club de noapte, formată din 4 corpuri de cladiri costă 150.000 euro.

Vila și fostul club se află chiar la Drumul Național Samos către Karlovasi, cu doar 1,5 kilometri înainte de orașul Karlovasi și port, în timp ce aeroportul se află la o distanță de 45 de minute cu mașina.

Primul complex de clădiri, cu o suprafață totală de 106 metri pătrați, este format din: zona de recepție de 22 metri pătrați, o zonă închisă de bar de 60 metri pătrați, o zonă de birouri de 13 metri pătrați și o suprafață de bar.

Al doilea imobil, cu o suprafață totală de 32,42 mp, este format dintr-o zonă închisă de bar de 19,90 mp și o zonă de bar deschis de 12,52 mp.

Casă cu etaj la 65.000 de euro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Un apartament de peste 200 de metri pătrați în centrul localității Mytilini din Samos costă doar 65.000 de euro.

Capitala insulei, portul principal, cosmopolitul Pythagorion, plajele minunate și aeroportul sunt la doar 10 minute de mers cu mașina.

Proprietatea este formată dintr-un teren uniform și construibil de 225,15 mp pe care a fost construita o casa cu doua etaje in suprafata totala de 113,95 mp.

Parterul are o suprafață de 112,10 mp este format dintr-o zonă mare de bucătărie – sufragerie – living cu șemineu tradițional și zid de piatră aparent cu acces la verandă și un dormitor dublu mare cu acces la zona de grădină cu cuptorul tradițional și pomii fructiferi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si