Mai exact, ne-a explicat medicul de la Timișoara care a făcut minuni în lupta împotriva coronavirusului, cifrele oficiale sunt una, iar altceva este atunci când vorbim de numărul real de oameni care au făcut coronavirus.

Citeste si: Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, despre coronavirus: ”Este război de redobândire a unor teritorii”

Citeste si: Virgil Musta, tranșant cu medicii care dezertează în războiul contra COVID-19! Ce spune doctorul care îi vindecă pe oameni de coronavirus! ”E o adevărată tragedie! Au intrat în panică”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANAD.ro cu medicul care îi vindecă la Timișoara pe romanii bolnavi de coronavirus! Ce spune despre cei care nu stau acasă! Virgil Musta: ”Se autocondamnă la moarte”

Astfel, așa cum se întâmplă în mai toate epidemiile, cifra celor care, la un moment dat, au făcut o formă mai ușoară, chiar asimptomatică, a bolii este destul de mare și poate fi estimată cu exactitate doar după ce s-ar face un studiu amănunțit, lucru care, acum, în România, este destul de difici, de realizat.

Mai mult, ne-a spus medicul Virgil Musta, cu siguranță sunt oameni care au făcut coronavirus și nu au fost diagnosticați. ”Da, sigur (că sunt mult mai multe cazuri, n. red.). Asta este peste tot. Nu avem capacitatea de a testa pe toată lumea. Aceste situații sunt, de fapt, studii epidemiologice care, cineva, dacă vrea, le poate face ca să vadă gradul de imunizare al populației. Aceste date au un important rol în politica de sănătate publică pe care țara trebuie să o ia în următoarea perioadă.
E una să știm că 70% din populație este deja imunizată și atunci pytem foarte ușor reunuța la toate aceste măsuri stricte și, eventual, găsim doar programe pentru cei care nu sunt imunizați... Și e altceva când aflăm că doar 10% din populație este imunizată. Sunt convins că și la noi, sunt convins că o serie de persoane au făcut forme – chiar și simptomatice, dar cu o patologie minoră – dar care nu au necesitat terapie, care au discutat cu medicul de familie, care i-a îndrumat să rămână acasă, în izolare, ca să se vadă cum evoluează. Și au evoluat bine. E foarte probabil ca aceștia să fi făcut boala. De fapt, statistic, 80% fac boala și evoluează în forme ușoare și medii, doar 20% evoluează în forme severe dintre care 4-5% decedează fiind forme severe”
, explică medicul Virfgil Musta.

 

Medicul Virgil Musta, sfaturi simple contra coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm.

Și nu e simplu...

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

Citeste si: Românii se vor bucura în fiecare lună de un ajutor în valoare de 660 de lei! Ce trebuie să facă pentru a intra în posesia banilor- kfetele.ro

Citeste si: Benfica- Barcelona! Raphinha reacţionează dur după ce a fost înjurat de jucătorii echipei adversare: "Ştiu că nu ar trebui să fac asta, dar am răspuns insultelor"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si