Chiar dacă nu eşte de acord mereu cu ce spune, nu poţi să nu-i remarci părerile. Deşi s-au făcut sute de ştiri despre fostul jucător de tenis, puţină lume ştie că în acte nu-l cheamă Ion, ci Ioan.

Ion Ţiriac este, de fapt Ioan Ţiriac în toate actele

În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan.

Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a povestit Ion Țiriac în emisiunea Reţeaua de Idoli de la TVR.

Citeste si: Ce decizie a luat Simona Halep cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

Fostul jucător de tenis a mâncat pâine prima dată când avea 5 ani

Unul dintre cei mai bogaţi români, Ion Ţiriac a avut o copilărie grea. Mai ales în timpul războiului, când familia lui a fost nevoită să părăsească Braşovul de teama bombardamentelor zilnice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Doliu în tenis: S-a stins din viață un important antrenor

"În 1944 aveam 5 ani. Atunci am văzut pentru prima dată pâine. E foarte greu să vorbeşti despre aceste lucruri, să înţeleagă că n-ai văzut în viaţa ta pâine. Începuse războiul, eram la Braşov, ne retrăsesem într-un sat care se numea atunci satul Lunca. Acum se numeşte Săcele, mi se pare.

Stăteam la nişte rude acolo pentru că Braşovul era bombardat în fiecare zi.

Tatăl meu era în război, a avut o permisie. A venit un om bine făcut, avea 1.87, îmbrăcat în haine militare şi avea în braţe această pâine. Şi atunci a fost prima dată când mi-aduc aminte că am mâncat pâine. Şi uite că am crescut, acum mă uit la pâine şi mă îngraşă”, a mai povestit Ion Țiriac pentru sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si