Obtinerea unui nou permis auto este o procedura relativ simplă, care nu presupune decât un drum la ghiseul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculări Vehicule.

Eliberarea unui duplicat al permisului de conducere românesc în situația în care ați pierdut permisul se face prin aceeași procedură prin care se eliberează un nou permis. Singura diferență este vizita medicală, dacă nu doriți ca permisul să primească o altă dată de expirare.

Pentru a obtine un nou permis de conducere, este necesar ca cei ce l-au rătăcit să se prezinte la ghiseul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculari Vehicule pe raza căruia domiciliază, cu următoarele acte:

Acte permis pierdut, furat, deteriorat

- Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz);
- Actul de identitate al solicitantului, original şi copie;
- Contravaloarea permisului de conducere – 89 lei, numerar la ghișeu sau metodele alternative de plată;
Permisul de conducere în original (în cazul motivului deteriorare).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iar în cazul celor care solicită un nou permis pe motiv că l-au pierdut sau că a fost deteriorat, nu mai este obligatorie fișa medicală, însă noul permis va avea aceeași dată de expirare cu cel pe care îl înlocuiește.

Șoferii care nu declară pierderea sau furtul permisului auto si nu solictă un nou document pot fi sancționați cu 4 sau 5 puncte amendă

"In cazul pierderii, furtului sau al deteriorarii permiselor de conducere ori al schimbarii numelui titularului, autoritatile competente elibereaza, dupa caz, un duplicat a carui valabilitate nu poate depasi valabilitatea administrativa a documentului inlocuit sau alt permis de conducere. (art. 24 alin. (51) O.U.G. nr.195/2002)

Conform art. 100 alin. 1 pct. 4 din O.U.G. nr. 195/2002 rep. 1 cu modificarile ulterioare, n eindeplinirea obligatiei de a solicita autoritatii competente, in termenul prevazut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere in cazul in care acesta a fost furat pierdut sau deteriorat sau nu mai corespunde din punct de vedere al formei si continutul celor in vigoare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4 sau 5 puncte-amenda- conform art. 98 alin. 4 lit. b din O.U.G. nr. 195/2002, republicata)", potrivit Codului Penal.

Citeste si: Cât de mult te ajută un specialist SEO

Cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere se depune personal de catre titular la oricare serviciului public comunitar regim premise de conducere si inmatriculare a vehiculelor. Duplicatul se elibereaza pe perioada de valabilitate a documentului preschimbat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si