Specialiștii au identificat un nou simptom legat de Omicron, care apare numai noaptea. Medicii din Africa, locul în care a apărut tulpina Omicron, au constatat că cei infectați cu această variantă a coronavirusului se confruntă cu transpirații abundente în timpul somnului.

Citeste si: S-a aflat de ce Omicron nu face multe victime. Octavian Jurma: "Începem anul cu vești bune"

Simptomul specific al infectării cu Omicron

"Simptomele variantei din Africa de Sud, descrise de medicii care îngrijesc pacienții infectați cu Omicron, includ transpirații nocturne. Acele transpirații nocturne la care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Şi acest lucru este important", a spus medicul britanic Amir Khan, citat de mirror.co.uk.

Pacienții trebuie să fie atenți și la alte simptome, precum dureri în gât, dureri musculare, oboseală, tuse seacă, potrivit Digi World.

Citeste si: Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri de Covid-19. Recordul infectărilor au avut loc în ultimele săptămâni

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Din momentul infectării cu noua tulpină, primele simptome apar în aproximativ trei zile, mai spun medicii. Este vorba de perioada de incubație în care virusul începe să-și facă loc în corp și să producă semne.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, simptomele pot apărea și în 14 zile. Potrivit sursei citate, în cazul celorlalte variante de Covid se vedeau în aproximativ două săptămâni de la infectare. 

Varianta Omicron, mai puțin periculoasă decât Delta

O serie de noi studii asupra animalelor de laborator și a țesuturilor umane oferă primele indicii cu privire la motivul pentru care varianta Omicron de coronavirus provoacă o boală mai ușoară decât versiunile anterioare ale virusului pornit din China.

În studii recente realizate pe șoareci și hamsteri,  Omicron a produs infecții mai puțin dăunătoare, adesea limitate în mare parte la căile aeriene superioare: nasul, gâtul și trahee. Varianta Omicron a făcut mult mai puțin rău plămânilor, unde variantele anterioare provocau adesea cicatrici și dificultăți grave de respirație, informează  JapanTimes.

Citeste si:  Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri de Covid-19. Recordul infectărilor au avut loc în ultimele săptămâni

Cercetătorii, tot mai convinși că varianta Omicron nu afectează grav plămânii

Cercetătorii sunt tot mai convinși că  varianta Omicron nu afectează la fel de grav plămânii  ca formele anterioare de coronavirus.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

„Este corect să spunem că se profilează tot mai mult ideea unei boli care se manifestă în principal în sistemul respirator superior”, a spus Roland Eils, biolog computațional la Institutul de Sănătate din Berlin, care a studiat modul în care coronavirusurile infectează căile respiratorii.

Citeste si:  Şeful OMS: Pandemia de coronavirus poate fi învinsă în 2022. Care este condiția


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si