Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca a informat, sâmbătă, că pacienţii internaţi la unitatea medicală, care au suferit arsuri în urma exploziei de la centrul comercial din municipiul Botoşani, prezintă un pronostic rezervat.

Citește și: VIDEO "Am ieșit prin geamurile alea!" Mărturii cutremurătoare ale martorilor exploziei de la Botoșani

Conform surse citate, ei beneficiază de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente.

Care este starea răniților transportați la București după explozia de la Botoșani

"Pacienţii internaţi în cursul zilei de 7.06.2024 în cadrul Centrului pentru Arşi- Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, singura structură sanitară de acest tip din ţară, cu arsuri prin flacără rezultate în urma unui accident colectiv- traumatism prin explozie, pe o suprafaţă de 20-25% prezintă un prognostic rezervat. Pacienţii beneficiază în cadrul Centrului pentru arşi de îngrijiri corespunzătoare conform protocoalelor existente", au precizat reprezentanţii spitalului Floreasca.

Pacientii sunt stabili, conștienți, responsivi, conform Stirile Kanal D. Leziunile de arsură sunt de gradele 1-2a-parcelar 2 b, fiind localizate în special la nivelul faciesului, membrelor superioare, cervical, parcelar torace și lombar.

Unul din pacienți prezintă o suprafață arsă de aproximativ 6%- suprafață cutanata (față, membre superioare parcelar bilateral, lombar), in timp ce al doilea are o suprafață arsă de 5%- suprafata cutanată, față, torace anterior și membre superioare parcelar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri dimineaţa la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani.

Trei dintre pacienți sunt internați la Iași, la Terapie Intensivă

Trei persoane, victime ale exploziei produse la magazinul Dedeman din Botoşani, sunt internate la secţia de terapie intensivă de la Clinica de Chirurgie Plastică şi Arşi din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi şi au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Care este starea răniților după explozia de la Botoșani

Care este starea răniților după explozia de la Botoșani

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că cei trei sunt internaţi în terapie intensivă Arşi şi sunt stabili hemodinamic.

Ei sunt sedaţi, intubaţi pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, care are arsuri de gradul II pe 24% din suprafaţa corporală; un alt bărbat în vârstă de 43 ani, cu arsură de gradul II pe 15% din corp, şi un bărbat de 41 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de peste 20% din corp, de gradul I şi II.

"Toţi trei sunt internaţi la terapie intensivă. Sunt sedaţi. Nimeni nu poate fi operat fără anestezie. Vor fi apoi treziţi şi detubaţi când decide medicul ATI. La primul pacient adus de la Botoşani, cu suprafaţa corporală arsă estimată iniţial la Botoşani de 12%, la internare medicii specialişti au constatat că suprafaţa arsă este dublă", a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

Trei dintre pacienți sunt internați la Iași, la Terapie Intensivă

Trei dintre pacienți sunt internați la Iași, la Terapie Intensivă

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că şapte pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc vineri dimineaţă la un centru comercial din municipiul Botoşani au rămas internaţi în spitale din Bucureşti, Iaşi, Botoşani.

Trei pacienţi sunt trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca şi alţi doi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, la cerere.

Opt persoane dintre cei 15 rănite au fost externate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si