Close sidebar
Close sidebar

Care este starea reactoarelor nucleare de la centrala Zaporojie

După un val interminabil de îngrijorări, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a emis o informare privind centrala nuclearoelectrică Zaporojie din Ucraina, aflată sub controlul armatei ruse din luna martie.

Laura Macovei,

Care este starea reactoarelor nucleare de la centrala Zaporojie


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Care este situația reactoarelor nucleare

Potrivit comisiei, toate reactoarele nucleare de la centrala nuclearoelectrică Zaporojie sunt în stare sigură.

De asemenea, tot în mesaj se menționează că centrala nuclearoelectrică Zaporojie a fost decuplată în mod deliberat de la rețeaua natională de electricitate în data de 5 septembrie, însă continuă să asigure alimentarea cu energie electrică a sistemelor de siguranță prin intermediul generatorul electric al unității.

Citeste si: Rusia cumpără rachete de la Coreea de Nord. Putin, prezent la exercițiile militare comune cu China

În caz de necesitate, alimentarea cu energie electrică pentru menținerea în siguranță a reactoarelor se poate realiza și prin intermediul generatoarelor diesel de urgență.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

CNCAN precizează că măsurătorile de radioactivitate efectuate atât la nivelul teritoriului Ucrainei, cât și la nivel național, confirmă valori normale. De asemenea, evoluția situației este permanent monitorizată. 

Rusia, un nou avertisment pentru Europa. Care vor fi „consecințele” suspendării acordului de vize

Rusia a avertizat miercuri Uniunea Europeană cu privire la „consecințele” suspendării acordului de vize dintre UE și Rusia.

„Încălcarea, eludarea sau retragerea de către UE din  acordul de facilitare a vizelor  încheiat cu Rusia nu va rămâne fără consecințe.

Citeste si: Zelenski cere demilitarizarea teritoriului centralei de la Zaporojie: ”Rusia a încercat să deturneze misiunea AIEA”

Vom decide singuri dacă măsurile vor fi simetrice, asimetrice sau ceva la care UE nu se așteaptă”, a declarat pentru RIA Novosti ministrul adjunct de externe rus, Aleksandr Gruşko.

În urma unei reuniuni la Praga, miniștrii de externe ai UE au decis s uspendarea acordului  dintre Uniunea Europeană și Rusia privind facilitarea vizelor de călătorie. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI