Persoana rănită care este în stare critică se numără printre pacienții care au fost transferați în Italia, la Milano, potrivit bilanțului făcut public sâmbătă de Ministerul Sănătății.

Alte două persoane rănite sunt intubate și ventilate mecanic, ambele internate la Lubeck în Germania.

Care este starea victimelor din explozia de la Crevedia? Un singur pacient este în stare critică

Care este starea victimelor din explozia de la Crevedia? Un singur pacient este în stare critică

[Sursa foto: IGSU]

Care este starea de sănătate a victimelor rănite în explozia de la Crevedia?

10 pacienți sunt internați în stare medie sau ușoară: șase dintre ei la Spitalul Clinic de Urgență București, doi la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București și doi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

Numărul persoanelor rănite care au fost externate rămâne de 32, dintre care 31 din spitale din România și 1 din Graz, Austria, la fel și cel al pacienților decedați: 5.

În total, în străinătate au fost transferați 12 răniți.

Citește și: EXCLUSIV: Ce este oxicodona, drogul folosit de Vlad Pascu/ Medic: ”O supradoză de oxicodonă poate duce la deces”

Peste 50 de persoane, în cea mai mare parte pompieri, au fost rănite în explozia devastatoare care s-a produs pe 26 august, la staţia GPL din Crevedia.

Magistrații au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi asociați ai firmei care deține stația GPL din Crevedia, fiind acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un

dezastru.

Primul pompier român transferat în străinătate în urma exploziilor de la Crevedia revine în țară. Tânărul își dorește să se întoarcă la muncă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, marţi seară, că primul pompier român care a primit îngrijiri medicale în străinătate în urma exploziilor de la Crevedia este bine şi revine în România în noaptea de marți spre miercuri. Ministrul a transmis că starea sa este bună, urmând să revină în țară cu un avion de linie.

La rândul său, tânărul pompier a declarat că își doreşte să revină la muncă repede.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit, marţi seară, pentru Gândul, despre  starea pompierilor care au fost răniţi în urma exploziilor de la Crevedia.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„La Milano este pacientul cel mai grav care este transferat, era la limită, evaluarea iniţială a arătat 80% din suprafaţa corporală(...)

Citește și: Un militar român a fost găsit împușcat în inimă la o unitate din București

Este intubat. Şi celălalt pacient de la Milano este intubat, are 35% din suprafaţa corporală arsă”, a spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Pompierul se întoarce acasă…

Am schimbat câteva cuvinte cu Radu S., de meserie pompier și de vocație salvator de suflete, primul pompier recuperat și repatriat din lotul Crevedia, dintre cei transferați în străinătate. După o săptămână în Austria, la Clinica Universitară din Graz, la secția de chirurgie plastică, sub coordonarea prof. univ. dr. Lars Kamolz, a reușit să se refacă complet, pentru a se întoarce, cât mai curând, la băieții lui, pompierii, care-l așteaptă la DMV- Detașamentul Mihai Viteazul din București.

Îi urăm succes și recuperare rapidă, avem nevoie de oameni ca el!”, este postarea de pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Austria.

Instituția a postat și dialogul pe care l-a avut cu Radu:

Citește și: VIDEO- Containere modulare ca locuință pentru oamenii din Crevedia. Ciolacu: "Sunt 7 case afectate, 3 aproape în integralitate, toţi vor fi ajutaţi"

„- Unde te întorci?

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

- La Bucureşti, voiam de fapt la Bruxelles, pentru colegul meu, să mă vadă, contează mult.

- Regrete?

- A întrebat prima dată cum sunt eu. Asta am întrebat şi eu, când m-am trezit. Luptă mare, să merg la ambulanţă, sau să mă duc după el. El a vorbit cu tata prima dată. Ce face Radu? Regret că nu m-am întors după el, şi m-au dus la ambulanţă. Acum el e la Bruxelles, întubat. (...) 

- Ce urmează? 

- Recuperare, să mă întorc la muncă, e treabă de făcut! Mi-au spus băieţii că îmi duc lipsa la DMV”, a spus tânărul pompier, Radu.

54 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în exploziile care s-au produs în 26 august la staţia GPL din Crevedia. În tot acest timp, numărul celor care au decedat în urma exploziilor a ajuns la cinci și patronii firmei care deține stația GPL au fost reținuți marți seara, pe 5 septembrie 2023 pentru 24 de ore, după audierile care au avut loc la Parchetul General.

Citește și: Risc de explozie în Satu Mare, în apropierea unei stații de combustibil. Un mesaj Ro-Alert a fost emis în acest caz


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si