Viitorul, deja instalat la americani, ajunge dupa ani de zile si la noi...  e o alternativa la benzina si motorina!   

Dumitru Becsenescu, presedinte & CEO grup firme- gazul natural comprimat este solutia viitorului ca si carburant alternativ. De ce? Pentru ca dupa cum stim este o campanie la nivel mondial impotriva poluarii.

Prima conversie pentru functionarea alternativa cu gaz natural comprimat  s-a realizat, in premiera pentru tara noastra, la Valcea! Masina, fabricata in 2017, are o capacitate cilindrica de 1.586 cm3 si norma de poluare Euro 6.  

-Nu este nicio diferenta, chiar nu este nicio diferena intre gazul natural si benzina.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cei care au realizat conversia spun ca, odata pornita, masina merge pe benzina pana motorul ajunge la 40 de grade, apoi se comuta automat pe gazul comprimat. Combustibilul se gaseste, in portbagaj, in doua rezervoare cu o capacitate de 30 e litri.

 

Gabriel Ruxanda, sef atelier- autonomia este de circa 300 de km

Dumitru Becsenescu, presedinte & CEO grup firme: lumea confunda gazul natural comprimat cu GPL. Este altceva, este practic gazul nostru de la aragaz, gaz metan ceea ce avem noi, gazul care vine din conducta se comprima si se foloseste ca si carburant in masina.

Gazul metan comprimat e nu doar cel mai putin poluant dintre carburantii fosili, ci si cel mai ieftin: un kilogram costa 3,49 de lei.

 

-Consumul este redus undeva la 4 kg la 100 de km, 4 kg de gaz natural comprimat.

Dumitru Becsenescu, presedinte & CEO grup firme- Daca mergem sa alimentam la o statie de benzina de 250 de lei, aceiasi kilometri pe care-i facem cu 250 de lei, ii vom face alimentand gaz de 100 de lei.

Conversia poate fi realizata atat la masinile pe benzina, cat si la cele pe motorina si costa in medie 900 de euro. Exista insa o problema: deocamdata in tara noastra exista doar o pompa, la Ramnicu Valcea. Aici alimenteaza cele 20 de autobuze ale firmei care a realizat prima conversie.

Compania care vrea sa ne aduca gazul natural comprimat in rezervoare a primit o finantare europeana de 5 milioane de euro pentru construirea unei retele de 9 statii de la Arad la Constanta si in prezent lucreaza la  conversia unei alte masini cu norma de poluare euro 4. Ambele vehicule vor fi prezentate la RAR in vederea omologarii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si