Aceasta ar putea fi definitia sofatului inconstient. Suntem pe autostrada Bucuresti-Pitesti, sub o ploaie torentiala. Abia se vad masinile din fata, dar pentru acest sofer nu conteaza: desi suntem in depasire, ne ocoleste prin dreapta, fara semnal, fara faruri, fara sa respecte vreo regula, de fapt.

Si mai grav este ca nu e singurul "kamikaze" de pe soseaua de mare viteza. Ce nu inteleg toti acesti conducatori auto este ca folosirea corecta a luminilor poate salva vieti.

Sorin Badica, instructor conducere defensiva: "Faza scurta pe fata, stopuri de pozitie pe spate, ne ajuta sa fim vizibili in trafic si putem fi observati cu 3-4 secunde mai devreme."

Politia Romana: "Viteze foarte mari, peste 180, are si semn de incepator. O sa verificam daca este incepator in trafic, viteze foarte mari."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Viteza, acest cuvant atat de rostit de catre politisti, pare sa fie si un mod de viata pentru majoritatea soferilor. Doar ca psihologii avertizeaza: nu avem o cultura a condusului, asa ca ne putem crede, foarte usor, niste zei ai volanului.

Emil Gatej, psiholog: "Soferul roman este foarte putin adaptat la conditii. Crede ca e atotputernic, ca masina e un fel de Transformers, care poate sa treaca prin orice: prin zapada, prin foc, prin ploaie, prin ceata."

Politia Romana: "Conditii de umiditate a partii carosabile, viteze foarte mari, de peste 180 de kilometri la ora. Va fi oprit si sanctionat cu retinerea permisului de conducere."

Emil Gatej, psiholog:" Soferul roman nu prea are informatii. Scolile de soferi produc permise, nu soferi. Este foarte putin constient de ce este in jur, in al doilea rand foarte centrat pe sine."

O situatie asemanatoare cerceteaza acum si procurorii din Calarasi, dupa carambolul istoric de pe autostrada soarelui. 33 de masini au fost implicate in cel mai grav accident, iar unii oameni au fost raniti din propria greseala.

Sorin Badica, instructor conducere defensiva:" Daca pot, ies de acolo, merg in fata, da, nu merg in spate sau lateral, pentru ca pot veni masini din spate si ma pot acrosa si deja accidentul este mult mai grav."

Vestea buna a zilei este ca 5 dintre pacienti au fost deja externati din spitalele din Capitala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si