Care sunt cele mai gustoase feluri in care prepari urzicile. Gospodinele de la tara te invata secretul
E vremea urzicilor si in multe sate s-a dat startul la cules. Padurile din apropierea localitatilor gem de urzici, asa ca oamenii isi inhama caii, urca in carute si pleaca in cautarea plantei care inteapa, dar e foarte gustoasa in mancare!
Webeditor: A.C. Author: A.L. luni 03 aprilie 2017 , 19:32
Caii merg la trap, iar padurea devine deodata animata. Gospodinele iau cu asalt palcurile de urzici si dau zor sa umple cosurile.
Cine nu are manusi, indura! Pe cat sunt de gustoase in farfurie, pe atat sunt de "aprige" sunt la cules!
Cu sacosele pline, culegatorii de urzici isi trag sufletul in fata unui bol cu popcorn. E prilej numai bun pentru un paharel (16:07) si o hora in luminis!
Imediat ce ajung acasa, gospodinele incep sa aleaga urzicile. Le spala bine, apoi le pun la fiert cam o ora! Intre timp, lasa ceapa la calit!
"Acum, turnam sucul de rosii. Sucul acesta are in el si radacinoase!"
Sosul se ingroasa cu o mana de orez si un praf de condimente. Bucatareasa toaca marunt si fara frica planta care pana acum o ora era "viteaza"! Locul urzicilor e acum peste ceapa calita cu suc de rosii!
Adaugati o ploaie de patrunjel si mancarea de urzici e gata! Pentru si mai mult gust, presarati in farfurie hrean proaspat ras!