Caii merg la trap, iar padurea devine deodata animata. Gospodinele iau cu asalt palcurile de urzici si dau zor sa umple cosurile.
Cine nu are manusi, indura! Pe cat sunt de gustoase in farfurie, pe atat sunt de "aprige" sunt la cules!
Cu sacosele pline, culegatorii de urzici isi trag sufletul in fata unui bol cu popcorn. E prilej numai bun pentru un paharel (16:07) si o hora in luminis!
Imediat ce ajung acasa, gospodinele incep sa aleaga urzicile.
"Acum, turnam sucul de rosii. Sucul acesta are in el si radacinoase!"
Sosul se ingroasa cu o mana de orez si un praf de condimente. Bucatareasa toaca marunt si fara frica planta care pana acum o ora era "viteaza"! Locul urzicilor e acum peste ceapa calita cu suc de rosii!
Adaugati o ploaie de patrunjel si mancarea de urzici e gata! Pentru si mai mult gust, presarati in farfurie hrean proaspat ras!