Mai nou, pe piata romaneasca sunt predominante becul pe led. Aceste becuri pe led nu mai au wati, pe care toata lumea ii stie, avem lumeni, o mie de lumeni este echivalentul unui bec de 75 de wati.

Becurile cu led  care emana lumina rece  au castigat repede teren de cand au aparut pe piata  insa  medicii nu prea sunt  de acord cu folosirea lor

MEDIC: LUMINA RECE CONTINE lumina albastra, lumina albastra s-a demonstrate ca e sificient de periculoasa pentru retina, in special!  Duce la aparitia degenerescentei maculare legate de varsta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Efectele negative ale   luminii reci  pot fi evitate insa daca stim cum sa  folosim becurile cu led .Un rol  important in acest sens  il are locul unde sunt amplasate .Sufrageria  si  baia    sunt camerele  unde   le putem  utiliza insa  cu o conditie.

Specialist: distanta de la lumina la masa ar trebui sa fie undeva la 55-60 cm, ca atare nu avem nevoie de un bec f puternic, asta in ceea ce priveste becul iar la lustre, lustre pe care o folosim ar trebui sa fie dintr-un material metallic, pt a nu permte luminii sa mearga si-n parti 

 

Cand  vrem sa citim , specialistii ne sfatuiesc  sa folosim totusi lumina rece, dar  in anumite conditii.

"Becul pe care il folosim la activitatile de citit sau activitatile care necesita atentia noastra trebuie sa fie cu lumina rece si sa fie cu lumina focusata, adica nu unul cu lumina generala"

Cel mai bine ar fi ca sursa de lumina sa fie plasata in spatele nostru, sa fie o lumina cu continut mic de lumina albastra.

In ceea ce priveste  becurile   care emana lumina  calda, acestea sunt mai prietenoase  cu  sanatatea noastra.

Lumina calda are o cantitate mai mica de lumina albastra si atunci ea, precum un filtru galben pe care il punem pe o lentila a ochelarului pentru protective ne asigura o oarecare protectie.

Iar pentru un astfel de efect, trebuie ales becul corect.

Important este ca atunci cand alegeti becurile sa nu uitati niciodata de locul unde doriti sa le folositi.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si