Care sunt ingredientele secrete care se pun în cârnații de casă
Cârnații sunt unele dintre preparatele delicioase, care pot fi pregătite în casă și care nu lipsesc de la masa de Crăciun.
Cand vine vorba de prepararea carnatilor de casa, ai la dispozitie o multime de retete pe care le poti incerca. Unul dintre secretele gustului inconfundabil al acestor preparate sunt condimentele. Din acest punct de vedere, exista in principiu reguli, dar dincolo de ele poti fi cat de creativ doresti si sa creezi propriile arome. Iata cateva dintre retetele delicioase de carnati de casa pe care le poti incerca:
Echilibru. Iata cuvantul-cheie daca vrei sa obtii cei mai buni carnati de casa traditionali. Si este vorba, desigur, de proportiile dintre sare si condimente, carne si grasime, condimente si verdeturi. De pilda, pasta pentru carnati ar trebui sa contina 20-30% grasime si restul, carne macra, insa, daca folosesti carne de vita, procentul poate urca la 50. Apoi, daca vrei, poti folosi si zeama de oase pentru a da gust pastei pentru carnati. Mai jos este una dintre retetele traditionale de carnati de casa:
1,6 kg carne de porc (pulpa fara os);
400 g carne grasa sau grasime (fleica de porc, slanina fara sorici, fleica de vita, carne de oaie grasa);
150 g usturoi pisat;
100 g sare;
25 g piper macinat;
15 g cimbru macinat;
Taie carnea si da-o prin masina de tocat. Amesteca mirodeniile si ierburile aromatice cu sarea. Pune compozitia peste carnea tocata si framanta cu mana. Umple apoi carnatii.
Reteta de carnati de casa Botifarra/Butifarra
Citeste si: Iahnie de fasole- o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Pe ce dată pică Paştele în 2021: Calendar ortodox şi catolic
Daca ai ajuns pe meleagurile Cataloniei, cu siguranta te-a incantat bucataria locala, cu mancaruri delicioase obtinute din ingrediente foarte simple ca rosiile, usturoiul, vinetele, pestele, branza sau uleiul de masline. Unul dintre preparatele care cu siguranta ti-a ramas in minte, daca l-ai incercat, este insa Botifarra sau Butifarra, un tip de carnat delicios, pe care poti sa-l pregatesti chiar la tine acasa. Poate fi obtinut din carne de porc, dar si dintr-un amestec de porc cu vita. Botiffara pot fi uscati si consumati ca aperitiv, daca ii preferi asa. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cum prepari 8 carnati, in 30 de minute:
750 g carne de porc (fleica);
1,3 kg carne de vita;
6 lingurite de sare;
1 lingurita de piper macinat;
1 lingurita de usturoi pudra sau 5-6 catei de usturoi;
jumatate de lingurita de scortisoara;
jumatate de lingurita de piper cayenne sau boia de ardei;
jumatate de cana de vin rosu;
mate de 35/38mm (porc).
Pune carnea proaspata de porc si de vita in frigider pentru 30 de minute, apoi tai-o in bucatele potrivite, cat sa o poti da prin masina de tocat. Adauga sare, piper si celelalte mirodenii. Toarna vinul rosu si amesteca pana se omogenizeaza. Testeaza pasta luand o lingurita din ea si prajind-o la foc mediu. Vezi daca ii mai trebuie sare sau alte condimente. Pune matele pe dispozitivul de umplut carnati si umple-le cu grija, astfel incat sa nu se rupa. Ii poti praji imediat sau sa-i pui la congelator doua zile.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Sursă: arctic.ro