Close sidebar
Close sidebar

Care sunt investitiile profitabile pe care poti sa le faci in timpul crizei financiare

Banii nu sunt facuti sa stea. Inflatia ne poate slabi economiile, iar veniturile tinute la saltea se pot devaloriza! Care sunt investitiile care ne pot aduce un profit important va spunem imediat in rubrica Stirilor Kanal D ,,Cat te costa?"!

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Cum facem banii sa munceasca pentru noi, iata o intrebare la care e musai sa ne gandim. Ideea este sa obtinem profit, in asa fel incat sa nu ramanem la mana inflatiei,  a cresterii cursului valutar si a dobanzilor la credite."

VALOAREA ZILEI:  19%

O investitie cu un randament de 19 la suta suna bine. Si e reala!  Doar ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Principala idee este sa nu facem greseli de strategie. Spre exemplu, exista investitii care reprezinta o pierdere de la bun inceput.

Se stie: in momentul in care iesi cu o masina pe poarta fabricii, aceasta isi pierde din valoare.  Asadar, trebuie sa cautam investitii care sa ne aduca profit.

O masina ne-ar aduce profit daca o folosim la randul ei intr-o activitate de productie. Iata logica de urmat! Si de  ce n-am sta cu banii la saltea? Simplu: ganditi-va ce cumparati cu 10 lei acum 5 sau 6 ani si ce mai puteti face cu ei in

prezent.  Dar…

Propun sa nu mai pierdem vremea si sa vorbim despre cateva exemple. Despre…

…Imobiliare! Cum suna o astfel de idee?

CASA, O INVESTITIE SIGURA?

Cand vine vorba de pretul apartamentelor, exista specialisti care cred ca pretul actual e cam mare.

IANCU GUDA, PRES. AAFBR: Daca faci un calcul mediu cu chiria care poate fi incasata pe metrul patrat, pe 10 ani, cu un grad de ocupare de 90 la suta al activului si reinvestirea chiriei la un randament  de 3 la suta pe o clasa de active cu risc

sub medie, cum sunt obligatiunile, atunci ai ajunge la un pret mediu pe metrul patrat de maxim 1000-1050 de euro. Acum e 1250.

Nu trebuie sa ne gandim ca achizitionam o casa doar pentru a o vinde mai departe. Randamentul se claculeaza in functie de cat de repede ne recuperam banii dintr-o chirie.

- Cam multe vorbe. Sa facem si cateva calcule!

Spre exemplu, daca incasam o chirie de 300 de euro pe luna, intr-un an obtinem 3600 de euro.

Adica 36 de mii de euro in 10 ani. Exista statistici si mai exacte!

BUCURESTI:
RANDAMENT 6,07% (SUPRAFATA MEDIE 120 MP)
BANII SUNT RECUPERATI IN 16 ANI SI 6 LUNI
SURSA: Globalpropertyguide.com

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

In Bucuresti, o proprietate cu o suprafata medie de 120 de metri patrati are un randament de 6 la suta. Ce inseamna asta? Iti recuperezi banii din chirie in 16 ani si jumatate.

Cine se gandeste la programul "Prima Casa" pentru a face o astfel de investitie, trebuie sa stie ca lucrurile se pot schimba.

IANCU GUDA, PRES. AAFBR:  "Prima Cas", din punctul meu de vedere cred ca ar trebui gradual oprit. Anul trecut a reprezentat 80 la suta din numarul creditelor acordate pentru locuinte noi si a distorsionat serios piata.

Programul ar fi folosit de cei cu venituri peste medie care isi permit si alt tip de credite, cred unii specialisti.

Daca vorbim de bursa, anul 2017 a fost unul profitabil.

LUCIAN ANGHEL, PRES. BVB:  Valoarea totala a tranzactiilor a depasit 3 miliarde de euro.

Vorbim de o piata care se bazeaza pe cerere si oferta. Cei care au investit pana acum sunt pe plus.

LUCIAN ANGHEL, PRES. BVB: Vorbim de 19 la suta randament. Cresterea preturilor actiunii plus dividendele acordate. Deci, daca bursa ar fi un indicator pentru economie, am spune ca economia a duduit in 2017.

Aproape 2 lei profit la fiecare 10 investiti. Doar ca nimeni nu va poate garanta asta si pe viitor.

LUCIAN ANGHEL, PRES. BVB: Investitia la bursa nu-i un depozit bancar. Trecutul nu este o garantie pentru viitor.

Brokerul este specialistul care intermediaza accesul la bursa. Poti primi sfaturi sau poti incerca propria strategie. Cel mai simplu este sa te orientezi catre domeniile care au succes in prezent. Doar ca si aici exista cateva atentionari importante.

IANCU GUDA, PRES. AAFBR:  Evident ca aceasta profitabilitate foarte buna atrage si intersul altor concurenti. Vor intra in acest sector si vor erode marginile. Deci, s-ar putea sa intri scump si sa iesi ieftin.

BANII VIRTUALI ADUC PROFIT REAL?

Banii se pot face si din bani virtuali. Suna ciudat? La mijloc nu e niciun joc de cuvinte. Criptomonedele reprezinta o investitie despre care se vorbeste cel mai des.

Stim mai ales despre bitcoin, dar exista multe alte tipuri de criptomenede. Iar romanii sunt tot mai interesati de ele.

CUMPARATOR DE CRIPTOMONEDA: Am cumparat 10.000 de monede pe care le-am luat la un pret foarte bun. Adica erau undeva la 0,7 centi, iar in prezent sunt 10 centi. +++Este vorba de capital. Lumea a inceput sa stie, a inceput sa investeasca foarte multi bani.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

SABIN SIMIONESCU, ASISTENT DOCTORAND FACULTATEA DE AUTOMATICA: Parerea mea este ca va creste in continuare. Este o metoda de ati muta banii undeva, intr-un mod in care sa creasca. Uitati-va la cat sunt dobanzile bancare acum, la un depozit.

In cazul bitcoin-ului, pretul s-a dublat de la un an la altul. Iar pretul se modifica destul de des. Sunt informatii pe care trebuie sa le stim inainte de a investi intr-un astfel de domeniu.

- Acum e cazul sa vedem care ar fi urmatorul pas de facut!

Cum obtii banii virtuali este intrebarea care vine la rand.  Poti sa minezi. Este vorba de o serie de calcule matematice pe care le face calculatorul. In schimbul rezolvarii unor operatii complexe obtii criptomoneda. Cam asa arata un dispozitiv folosit pentru minarea banilor virtuali.

SABIN SIMIONESCU, ASISTENT DOCTORAND FACULTATEA DE AUTOMATICA:  Exista programele deja online, se pot descarca gratuit si singura conditie este sa lasi computerul in priza cat mai mult timp sa lucreze.

In jumatate de zi inveti cum trebuie folosite aceste programe. Energia electrica reprezinta un cost important. Iar profitul poate fi de 20 de dolari pe zi.

SABIN SIMIONESCU, ASISTENT DOCTORAND FACULTATEA DE AUTOMATICA:  In aproximativ 6 luni se amortizeaza, iar ele au o durata de viata de 2 ani.

O alta solutie este sa cumperi banii virtuali cu o moneda adevarata. E ca si cum ai achizitiona actiuni pe bursa.

SABIN SIMIONESCU, ASISTENT DOCTORAND FACULTATEA DE AUTOMATICA: ca metoda de imbogatire nu te apuci sa minezi. Cumperi moneda, investesti o suma, cat iti permiti, astepti sa creasca si o vinzi cand este sus!

Bineinteles, nici acest domeniu nu este lispit de riscuri.

SABIN SIMIONESCU, ASISTENT DOCTORAND FACULTATEA DE AUTOMATICA: ganditi-va la piata criptomonedelor ca la o piata de actiuni. Daca azi toata lumea vrea sa vanda actiunile de la compania X, nimeni nu vrea sa cumpere.

Nimeni nu va poate oferi garantii, daca asta cautati. Dar nu trebuie sa comparati instrumentele de investitii cu un joc de noroc. Pe orice fel de piata este important sa fii informat si sa nu intri in panica la orice fluctuatie. De asemenea, specialistii va sfatuiesc sa  impartiti banii intre mai multe investitii, in asa fel incat sa nu pierdeti totul in cazul prabusirii unui anumit domeniu.

 "Ne revedem saptamana viitoare, tot aici, la "Cat te costa?". Pana atunci, nu uitati regula de aur: aveti mare grija de banii dumneavoastra!"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI