Toți bucătarii profesioniști folosesc deja plita pentru a obține cele mai delicioase preparate. Care sunt plitele în tendințe în 2022? Citește mai departe și vei descoperi.

Plita pe gaz

Chiar dacă aceste plite au apărut în urmă cu câțiva ani, încă sunt în tendințe. Plita pe gaz reprezintă o piesă cheie într-o bucătărie. Este destul de greu să identifici cea mai bună plită pentru gătit deoarece toate au caracteristici interesante.

Plita pe gaz poate fi folosită în bucătărie deoarece butanul nu constituie un pericol pentru bucătărie. Pentru a folosi plita pe gaz este de ajuns să racordezi gazul la plită pentru a găti mai apoi preparatele tale favorite. Plita pe gaz permite gătitul rapid al preparatelor. Iată de ce este încă în tendințe și va mai fi, cu siguranță, încă multă vreme de acum înainte.

Plita cu gaz este mai greu de curățat față de celelalte tipuri și grătarele se murdăresc destul de tare în timp.

Plita electrică

Plita electrică este o plită care funcționează pe baza unei rezistențe. Este adesea folosită în bucătăriile mai mici și este aleasă de obicei de persoanele care gătesc zilnic. Plita electrică este mai ieftină decât alte modele de plite de pe piață. Poți alege unul din modelele de cuptoare electrice alături de plită. Este o plită mult mai ecologică decât alte tipuri.

Consumă mai puțină energie și asigură o mai bună repartizare a căldurii.

Plita vitroceramică

Și plita vitroceramică este un model în vogă care, alături de frigidere ne echipează bucătăria. Funcționează datorită unei rezistențe și îi oferă utilizatorului o siguranță crescută. Există două tipuri de plite vitroceramice pe piață: radiante și cu halogen. Plita vitroceramică folosește curentul electric cu scopul de a încălzi un element din interiorul plitei care, la rândul său, transferă căldura în sus, prin ceramica existentă la suprafață, spre oală sau spre tigaie.

Practic, funcționează asemeni unui reșou electric.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Principalul avantaj oferit de plita vitroceamică este acela că funcționează cu orice tip de vas de gătit, nu are nevoie de vase speciale. Singurul lucru care i-l putem reproșa este consumul destul de mare.

plite

Care sunt plitele în tendințe în 2022

Plita cu inducție

Plitele cu inducție funcționează datorită electricității. Acest mod de funcționare nu este similar cu cel al plitei electrice deoarece plita cu inducție posedă caracteristici diferite de cele oferite de plita electrică. O bobină din interiorul plitei încălzește în mod direct un circuit din fundul vaselor de gătit compatibile. Acest mod este extrem de similar cu încărcarea wireless a telefoanelor inteligente cu diferența că aici scopul este acela de a genera căldură în vasele de gătit de compatibile, care au un fel de bucle de cablu pe fund.

Este o plită extrem de ușor de curățat cu o lavetă și cu spray.

Prezintă următorul dezavantaj: este nevoie de oale, tigăi compatibile cu sistemul de gătit pe inducție.

Plita mixtă

Plita mixtă, după cum îi spune și numele, combină două moduri de gătit într-o plită modernă, de dimensiuni standard, cu 4 ochiuri. Poți alege o plită mixtă cu trei ochiuri pe gaz și unul electric sau o plită mixtă cu două ochiuri electrice radiante și două ochiuri pe inducție. Mai există pe piață plite cu două ochiuri pe gaz și două ochiuri pe inducție. Plitele mixte au un preț mai scăzut decât sistemul domino spre exemplu, de aceea, pot fi o opțiune potrivită pentru persoanele cu un buget mai redus.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si