Rezultatele nu sunt neaparat imbucuratoare, mai ales ca in aproape jumatate dintre fructe s-au gasit urme de chimicale. "Aceste reziduri de pesticide apar in urma nerespectarii aplicarii, ori ca nu se respecta doza, ori perioada de pauza, acea perioada intre tratament si recoltare", a declarat Aurelia Surdu, sef de laborator in cadrul Laboratorului National Fitosanitar, anunta cei de la Digi 24.

Din produsele autohtone, cele mai afectate sunt: salata, mararul, strugurii, capsunele, merele si secara.



Pana in momentul de fata nu exista o statistica concreta in ceea ce inseamna fructele, legumele si cerealele din strainatate.

Aceste fructe sau legume cu pesticide pot crea mari probleme de sanatate. "Dioxina si furanii pot sa determine, spre exemplu, malformatii congenitale daca sunt ingerate de o doamna insarcinata. Pot sa dea buza de iepure, spina bifida, sindrom down, daca mama are varsta inaintata", a declarat si doctorul Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si