Dacă ai de gând să cumperi un camion, trebuie să alegi cu înțelepciune. Există câteva criterii de bază, valabile pentru orice companie de transport, care să ghideze decizia de a cumpăra un camion. A ști să alegi camionul ideal este esențial, atât în companiile mari cât și în cele mici. Într-o companie mare datorită numărului de camioane pe care le poate achiziționa. Într-o companie mică din cauza efortului mare pe care îl presupune cumpărarea unui camion pentru flota sa.

Ai nevoie de un camion? Aceasta este prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui. Optimizează-ți utilizarea camioanelor din flota companiei. Află în detaliu despre starea flotei companiei tale. Trebuie să cunoști kilometrajul și vârsta fiecărui camion și să determini durata de viață a acestuia. Planifică și proiectează traseele care urmează să fie efectuate. Ia în considerare tipul de încărcătură pe care îl transporți în fiecare dintre ele.

Uneori, decizia de a achiziționa un camion nou este una pe care nu o poți lua cu ușurință. Fiecare vehicul din flota companiei tale ar trebui să fie o investiție, niciodată o cheltuială. Trebuie să fii sigur că va fi profitabil și productiv pentru compania ta, că fiecare bănuț pe care îl investești în el va avea un profit. Pentru că prețul unui camion nu este doar prețul său de achiziție.

Este, de asemenea, benzina care se va consuma zi de zi, întreținerea periodică care va fi necesară, chiar și reparațiile de care ar putea avea nevoie. Achiziționarea unui camion nou este, așadar, o decizie care trebuie discutată și reflectată.

Citește și: VIDEO |Mașinile de lux ale unui milionar celebru au fost vândute pentru piese de schimb. Aceeași soartă ar putea să o aibă și bolizii de lux ai fraților Tate

Încă ești convins că ai nevoie de un camion nou? Dacă răspunsul tău este NU, vei fi găsit deja utilitatea acestui articol. În cazul în care răspunsul tău este DA, trebuie să citești până la sfârșit acest articol. Abia atunci vei ști cum să iei cea mai profitabilă decizie pentru compania ta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vei cumpăra un camion nou sau unul second-hand?

Când cumperi un camion, primul lucru pe care ar trebui să-l decizi este dacă îl vei cumpăra nou sau vei merge pe piața second-hand. Prima opțiune este să mergi direct la dealer. Acolo poți cumpăra un camion complet nou, cu tot ceea ce presupune. Este un camion care, a priori, va avea performanțe optime. Durata sa de viață utilă va fi foarte lungă. Se presupune că va dura timp pentru a avea nevoie de reparații costisitoare.

Citește și: VIDEO Primul autobuz din lume fără șofer: „Acesta este viitorul”

A doua variantă este să cauți un camion second-hand.

Și în acest caz, o opțiune bună este să-l achiziționezi de la un dealer. Ceea ce ar trebui să știi este că prețul pe care îl plătești pentru camion nu este același cu prețul pe care îl generează și pe care îl va genera pentru tine. Totul va depinde de modul în care poți amortiza fiecare camion. Prețul de achiziție trebuie împărțit la anii de viață utilă. Și ar trebui ținut cont de faptul că, un camion second-hand nu începe de la zero. Are deja kilometraj, vechime și uzură acumulată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Deci... ce ar trebui să cumperi? Nu există un răspuns absolut. Ceea ce ar trebui să faci este să îți evaluezi nevoile. Compară prețurile unui camion nou cu unul second-hand și pune-le în context. Calculează cât te va costa amortizarea camionului în fiecare caz. Și de acolo iei decizia care poate beneficia cel mai mult compania ta.

Citește și: Schimbări la tarifele RCA. Șoferii plătesc mai mult în funcție de orașul în care locuiesc

Odată ce ai reușit să stabilești o listă cu ce camioane s-ar putea potrivi nevoilor tale, compară-le între ele. Nu te concentra doar pe preț, deși este un factor foarte important. Evaluează avantajele și dezavantajele fiecărui camion candidat și alege în mod înțelept și eficient. Nu te rezuma la un singur brand, chiar dacă ți-a oferit întotdeauna performanțe bune. Astăzi există diverse mărci de camioane, care oferă camioane de vânzare la performanțe excelente. De obicei, dacă ești obișnuit cu unul anume, ești reticent în a te schimba și a face alegeri diferite dar care își pot oferi același grad de succes ca cele anterioare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si