Close sidebar
Close sidebar

Carlos Alcaraz, în căutarea primului succes la Paris

Carlos Alcaraz, noua senzație a tenisului spaniol, țintește primul său succes la Roland Garros, în 2023. Turneul din acest an este programat între 28 mai și 11 iunie 2023.

Estera Maria,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ediția din acest an propune atât un fond de premiere mai mare, cât și o ”Zi Yannick Noah”, dedicată francezului ce reușea acum 40 de ani să câștige primul său titlu. La Openul Francez sunt programate partide la simplu, dublu și dublu mixt.  

Alcaraz pornește ca favorit la Paris 

Conform site-urilor ce oferă cote Roland Garros, Carlos Alcaraz pornește ca favorit la Roland Garros 2023 – având o cotă de 2.35. Următorul pe listă este Nole Djokovic, care are o cotă de 3.50 pentru a pune mâna pe titlul de campion la French Open.

Podiumul este completat de Stefanos Tsitsipas – sportivul grec având o cotă de 12.00. Casper Ruud este al 4-lea favorit la al doilea Grand Slam din 2023, norvegianul având o cotă de 15.00. 

Citește și: Activități de vară pentru copii, perfecte în vacanța mare

În 2021, la vârsta de doar 17 ani, Carlos Alcaraz reușea să se califice pe tabloul principal de la Australian Open și avea să își facă simțită prezența în tenisul mondial.

Un an mai târziu, la US Open, ibericul a cunoscut pentru prima oară gloria. Acesta a reușit să câștige primul său Grand Slam, după o finală cu Casper Ruud. La Roland Garros 2022, Alcaraz s-a oprit în sferturile de finală, după un eșec cu Alexander Zverev. 

Tsitsipas, una din potențialele surprize în 2023 

Stefanos Tsitsipas poate fi una din surprizele turneului din acest an.

Sportivul grec a ajuns deja la maturitate, urmând să împlinească vârsta de 25 de ani în luna august. Până acum, elenul nu a câștigat vreun turneu de Grand Slam, însă a ajuns în două finale. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În 2021, pierdea în ultimul act de la Roland Garros, în fața lui Novak Djokovic. Anul acesta a reușit să ajungă în finala Australian Open, însă a fost învins din nou de către sârb. Este totuși un început de an promițător pentru Tsitsipas, care are a 3-a șansă la Roland Garros 2023 – după Carlos Alcaraz și Nole Djokovic. În prezent, Stefanos este locul 5 mondial, pe care îl ocupă din 8 mai 2023. Apogeul carierei a fost pe data de 9 august 2021, atunci când a reușit să urce pe locul 3 în clasamentul WTA. 

Citește și: VIDEO- Andrei Leonte este foarte activ în mediul online, dar și pe terenul de sport

Iga Swiatek, probleme înainte de Roland Garros 

Iga Swiatek este favorita numărul 1 la Roland Garros, pe tabloul feminin. Poloneza are o cotă de 1.75 pentru a-și apăra titlul. Următoarea pe lista este Aryna Sabalenka – bielorusa fiind cotată cu 8.00. Pe podium se mai află Ons Jabeur – cu o cotă de 15.00. Următoarele favorite la medalia de aur sunt Barbora Krejcikova și Elena Rybakina – cu o cotă de 18.00. 

Totuși, poloneza are motive de îngrijorare înainte de turneul de la Paris. Recent, Swiatek a acuzat dureri la coapsa piciorului drept și a abandonat sfertul de finală de la Roma, unde o întâlnea pe Elena Rybakina. Meciul ajunsese deja în setul decisiv, care era unul foarte echilibrat. Iga a renunțat la scorul de 2-2. 

Deși problemele nu au părut atât de serioase, acestea nu a dorit să continue și să riște o accidentare gravă chiar înainte de Roland Garros 2023 – un turneu pe care pune mult preț.  

Citește și: Simona Halep, la capătul puterilor: Sportiva acuză ITIA de ipocrizie şi se declară şocată după încă o amânare a cazului său

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Tabloul feminin are nu mai puțin de 4 reprezentante din România. Este vorba despre Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig – Simona Halep fiind absentă de la turneul din Franța. 

Cotele pot suferi modificări.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI