"Ancheta interna a Jandarmeriei continua. Structurile de specialitate au identificat sase cazuri in care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publica au fost semnalati ca posibili autori ai unor fapte de natura penala. Aceste constatari ale celor care deruleaza aceasta ancheta interna vor face obiectul sesizarilor din partea Jandarmeriei catre Parchetul Militar”, a declarat Carmen Dan.

La sedinta comisiei parlamentare, convocate in urma solicitarii PNL, sunt prezenti, alaturi de Carmen Dan, maiorul Laurentiu Cazan, coordonatorul interventiei din Piata Victoriei, seful DSU, Raed Arafat si fostul sef al Jandarmeriei Sebastian Cucos.

Incidente extrem de violente au avut loc in 10 august la mitingul diasporei din Piata Victoriei, la care au luat parte zeci de mii de oameni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Inainte de miezul noptii, jandarmii au intrat in forta in Piata Victoriei, gonind oamenii, desi mii de persoane protestau in continuare. Doi jandarmi, intre care o femeie, au fost prinsi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au inceput sa ii loveasca. Cei doi jandarmi au fost scosi de un grup de manifestanti pasnici, care au facut scut uman in jurul celor doi si i-au escortat pana la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-si salva colegii.

Reprezentantii Jandarmeriei au sustinut ca interventia de la miting a fost pe deplin justificata si ca dispozitivele au fost dimensionate in raport cu violentele, fiind "eminamente defensive", iar actiunile au fost reactive. La randul sau, ministrul Carmen Dan spunea ca interventia Jandarmeriei a fost una legitima, de restabilire a ordinii publice, justificata de provocarile huliganilor.

Peste 400 de persoane au fost ranite, iar Parchetul General face o ancheta cu privire la modul de interventie a Jandarmeriei.

Numarul persoanelor care au depus plangeri in dosarul violentelor de la protest ajunsese luni la 351.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si