In articol:
- Mieii, la tot mai mare căutare
- Prețul mielului, cel mai avantajos pentru clienți
- Carnea de miel, opțiunea unui Crăciun mai ieftin
Într-o avalanşă de scumpiri, vin şi veşti bune. Chiar dacă toate furajele s-au scumpit, carnea de miel este mult mai ieftină în această perioadă.
Mieii, la tot mai mare căutare
La una dintre stânele din Marpod sunt peste 350 de miei grași și frumoși, pe care, crescătorul vrea să-i vândă în această perioadă.
Prețul mielului, cel mai avantajos pentru clienți
Chiar dacă prețurile furajelor au crescut foarte mult în ultimele luni, carnea de miel costă mult mai puțin decât în primavară, când un kilogram se vindea cu 50 de lei.
Același cresător afirmă faptul că „un kilogram de carcasă de miel, la ora actuala este undeva la 35 de lei și la viață undeva la 14-15 lei. Cam pe acolo e prețul de miel de lapte”.
Mieii sunt crescuți doar cu lapte și furaje naturale. Așa că, pulpa de miel la cuptor, stufatul sau cotletele la grătar ar putea să înlocuiască tradiționala friptură de porc.
Carnea de miel, opțiunea unui Crăciun mai ieftin
Românii care nu au un buget foarte mare alocat pentru masa de Crăciun, pot să cumpere un miel mai mic. De exemplu, un miel care cântărește în jur de 10 kilograme, costă 350 de lei.
Mieii care nu se vor vinde de Craciun vor ajunge la export, pe mesele strainilor.
Citește și: Românii se pot bucura deja de banii de pe cardurile de alimente
Citește și: Românii se pot bucura deja de banii de pe cardurile de alimente