Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Carnea de porc devine un lux greu accesibil/ Motivele din spatele scăpării de sub control a prețurilor

Carnea de porc a ajuns un lux pentru români. Chiar dacă fermierii au fost stimulați de cifrele mari să își extindă efectivele, reglementările costisitoare cu privire la bunăstarea animalelor, diminuarea cererii şi epidemia de pestă porcină reprezintă un declin în Uniunea Europeană.

Maria Stiuca,

Carnea de porc devine un lux greu accesibil/ Motivele din spatele scăpării de sub control a prețurilor

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prețurile la carnea de porc au crescut semnificativ în Europa anul trecut, astfel că, producția a fost redusă de fermele afectate de costurile mari la nutreț și energie.

Prețurile uriașe la carnea de porc îi fac pe români să se gândească de două ori înainte să cumpere

Conform analiștilor, producția de porc a Uniunii Europene ar urma să scadă a doua oară în 2023, declinul fiind dus la aproximativ 10%.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Minivacanța românilor: De la petreceri la mare și în străinătate, până la bâlci cu gust de scumpiri, organizat la Caracal

Astfel, fermierii sunt îngrijorați de revizuirea reglementărilor UE în privința animalelor de fermă, care ar putea duce la eliminarea boxelor şi la extinderea limitelor de poluare industrială la şi mai multe ferme, ceea ce va costa miliarde de euro şi va face ca preţul cărnii de porc din UE să nu mai fie accesibil la export sau pe pieţele interne, potrivit Agerpres.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Se scumpesc mezelurile din această vară. Carnea de porc ajunge să înregistreze prețuri record din cauza scăderii efectivelor din Europa

Citește și: VIDEO- Cireșele de mai întârzie să se coacă din cauza vremii schimbătoare

Studiu de impact: Eliminarea rapidă a boxelor pentru scroafe, efecte asupra producției și prețurilor cărnii de porc

Potrivit unui studiu al organizației fermierilor Copa-Cogeca, Institutul german de studii agricole EuroCARE şi omologul ungar AKI au estimat că, o eliminare rapidă până în 2025, a boxelor pentru scroafe ar duce la minimalizarea cu aproximativ un sfert a producției de carne de porc, dar și la creșterea cu aproape jumătate a prețurilor, comparativ cu o creștere de 8%, respectiv 11%, în cazul unei tranziţii mai îndelungate, până în 2035.

Citește și: VIDEO- Cafeaua a ajuns să coste mai mult. Jumătate de kilogram de cafea boabe costă mai mult decât un kilogram de carne

Citește și: VIDEO- Facturile la energie primite cu întârziere vor putea fi plătite și cu banii de pe cardul de energie

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În Germania, sectorul cărnii de porc s-a redus deja din cauza pestei porcine africane care a diminuat exporturile în comparație cu 2020, pe măsură ce piețe cheie precum China și Japonia au renunțat. Potrivit statisticilor oficiale, producţia de carne de porc a Germaniei a scăzut cu aproape 10% anul trecut, accelerând o tendinţă de scădere care a început în 2016 şi care a dus declinul total la aproape 20%.

Citește și: Urmează scumpiri... mai blânde

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI