In ciuda vestilor sumbre, care anunta scumpiri in lant, comerciantii din piete spun ca au ieftinit carnea de porc in ultimele saptamani si promit sa mentina aceleasi preturi si in preajma sarbatorilor.

Saracia nu ar fi singurul motiv pentru care vanzarile au scazut dramatic. De vina e si faptul ca piata s-a aglomerat, spun producatorii, cu marfa de import.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Clientii nu mai dau navala cum dadeau odata in piete. S-au construit multe magazine la parterul blocului si suntem nevoiti sa lasam preturile"

La poarta fermei, din vara si pana acum preturile au coborat vertiginos, cu pana la 30%, spun crescatorii de porci.

Curios e ca aceasta ieftinire semnificativa se pierde cu totul pe lantul fermier-abator-procesator-comerciant. La raft, cumparatorii sufera un soc. In marile lanturi de magazine, preturile la carnea de porc nu doar ca n-au scazut, ci se observa chiar si scumpiri.

De pilda, daca in piete, muschiul de porc costa acum 20 de lei kilogramul, in supermarket, acelasi produs e 25 de lei. O diferenta de 20 la suta, deloc de neglijat!

Micii fermieri tin si ei preturile in frau deocamdata. In gospodarii, porcii se vand, in viu, cu 8- 10 lei kilogramul, la fel ca in aceeasi perioada a anul trecut. Nu este exclus, insa, ca preturile sa explodeze inainte de Craciun! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si