În Camera Deputaților urmează să ajungă un nou proiect, după ce a fost aprobat de Senat. Proiectul de lege care depinde de votul deputaților îl reprezintă interzicerea cărnii sintetice în vitrinele magazinelor.

Proiectul prevede noi reguli de etichetare a cărnii și a produselor din carne.

Fără carne sintetică în magazine

Noul proiect aprobat de Senat prevede dispariția cărnii sintetice din vitrinele magazinelor.

Acest proiect a fost aprobat pentru mai multe motive, printre care, cel mai important fiind, sănătatea oamenilor.

În proiectul votat de Senat se arată că produsele din carne sintetică vor fi, de fapt, interzise în magazine.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Comercializarea cărnii sintetice obținute în laborator din celulele de la animale este interzisă pe piaţa internă. Prevederile alin. (l) se aplică şi produselor culinare din alimentația publică la prepararea cărora s-a utilizat carnea sintetică”, se arată în actul normativ.

Citește și: EXCLUSIV- Ce conține carnea artificială pe care Senatul vrea să o interzică în România: ”Celulele stem prelevate de la animale sunt scufundate într-un lichid care conține săruri, vitamine, zaharuri și proteine”

Fără carne sintetică în România

Fără carne sintetică în România

[Sursa foto: istockphotos]

Etichetare corespunzătoare a cărnii și a produselor procesate pe bază de carne

Proiectul de lege aprobat de Senat cu privire la comercializarea cărnii și a produselor procesate pe bază de carne, prevede o etichetare corespunzătoare.

Principalul scop este informarea corectă a cumpărătorului pentru ca acesta să cunoască detaliile produselor pe care le cumpără, fără a exista riscul de a-și pune în pericol sănătatea.

Astfel, produsele din carne și produsele procesate din carne vor trebui să aibă denumirea, etichetarea, prezentarea și comercializarea bazate pe respectarea sănătății consumatorilor.

Produse din carne

Produse din carne

[Sursa foto: istockphotos]

Noua etichetă va conține și un cod QR, atât pentru piața internă, cât și pentru piața externă, care va putea fi scanat de consumatori.

Actul normativ prevede că sintagma produs românesc din carne înseamnă carne și produse din carne care conțin 100% carne din fermele din România. Inscripționarea la raft cu această sintagmă a produselor care nu respectă această regulă este interzisă și va atrage contravențiile impuse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si