Steagul Turciei la Ambasada din România a fost coborât în bernă, în memoria celor uciși de cutremurul care a avut loc luni dimineață. În cartea de condoleanțe deschisă de Ambasada Turciei deja au scris și și-au transmis condoleanțe diplomații altor state, dar și câțiva cetățeni turci care locuiesc în România. 

Mai mulți oficiali au semnat în cartea de condoleanțe

Printre oficialii care au semnat în cartea de condoleanțe se numără noul ambasador al Turciei, Özgür Kıvanç Altan, și ambasadorul Marii Britanii la București.

Cartea de condoleanțe este deschisă pe parcursul întregii săptămâni. Oricine vrea să-și aducă omagiile pentru victimele cutremurilor devastatoare o poate face în zilele următoare la Ambasada Turciei, pe Calea Dorobanţilor nr. 72.

Citește și: Fotbalistul ghanez Christian Atsu a fost găsit sub dărâmăturile din Turcia

Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti a transmis și un mesaj de mulțumire pentru ajutorul oferit de țara noastră în urma cutremurului devastator din Turcia și Siria.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Reacția lui Vladimir Putin după dezastrul din Turcia: „Profundele mele condoleanțe...”

”Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru prețios. Dumnezeu să ocrotească echipa care este pe drum spre Turcia! Apreciem eforturile lor și le dorim mult succes!”, a scris Ambasada, după ce o echipă de salvatori din România a ajuns în Turcia pentru a ajuta la găsirea supraviețuitorilor cutremurului.

Campanie pentru strângerea de ajutoare

Ambasada Turciei împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri Turci au inițiat și o campanie de strângere de fonduri și obiecte de prim-ajutor care vor fi donate Autorității pentru Mangamentul Dezastrelor Naturale din Turcia.

Citește și: Turcia cere ajutorul NATO. Bilanțul morților a ajuns la peste 2.300

Au făcut și o listă de produse care sunt necesare în această perioadă: haine groase, saltele, corturi, lanterne, termosuri, baterii, produse de igienă și produse pentru bebeluși.

Citește și: VIDEO- UPDATE- Cutremur Turcia: bilanțul morților a ajuns la peste 5.500 de persoane. Accesul în regiunile afectate de cutremur este îngreunat și din cauza vremii

Mai multe detalii despre punctele de donații pot fi obținute la telefon +40 730 360 129 sau e-mail [email protected].


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si