
1 din 4 | Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

2 din 4 | Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

3 din 4 | Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

4 din 4 | Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
Cartofi prăjiți. Îți dorești să memânci cartofi prăjiți aurii, crocanți la exterior, dar fragezi pe interior, ca la restaurant?
Cartofi prăjiți. Cine nu iubește cartofii prăjiți? Vrei să afli cum se fac cei mai gustoși cartofi prăjiți, secretul ca să nu absoarbă mult ulei, să fie crocanți pe exterior și fragezi pe interior, ei bine, totul este foarte simplu.

Cartofi prăjiți. În primul rând trebuie să ne asigurăm că am ales soiul potrivit pentru prăjit. Pe timpuri, gospodinele știau de cartofi rosii pentru prajit si de cei albi pentru piure.
Citeste si: Mască virus gripal. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei
Citeste si: Dosarul lui Klaus Iohannis a fost clasat
Cartofi prăjiți. Cum să prepari cartofi ca la restaurant

Se aleg cartofii mari și frumoși, se curăță de coajă, îndepărtam ochiurile negre și îi spălăm bine. Se taie cartofii în batoane de preferat cât mai egale ca grosime, cu latura de 0,7- 1 cm. Este important ca acestia sa fie bine zvantati inainte de prajire si sa nu se aglomereze tigaia – se lucreaza in transe mai multe.
Este important să încercați să-i tăiați la grosime egală pentru ca altfel cei subtiri se vor praji mai repede.Se pun cartofii tăiați în apă rece și se clătes de 3-4 ori până scăpăm de amidonul care tulbură apa.
După ce i-am spălat bine, se așează pe un servet curat de bucătărie să absoarbă apa care nu ajută deloc în procesul de prăjire.
Cartofi prăjiți. Cum se păjesc cartofii
Citeste si: Buzău: Puternic incendiu de vegetaţie într-o zonă cu conducte de gaz. Focul s-a întins pe 150 de hectare

Prajirea cartofilor se face in baie de ulei – adica strat generos de ulei. Daca aveti friteuza este simplu pentru ca acolo nivelul uleiului este indicat intre doua marcaje Min si Max. In cazul tigailor este bine sa le alegeti pe cele mai adanci si mai largi, iar stratul de ulei sa treaca de jumatatea inaltimii.
Cartofi prăjiți. Cum se mănâncă
Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: Coronavirusul este inamicul public numărul unu
Se pot manca și goi și merg perfect cu sos tartar sau remoulade. Puteți pregăti și un steak de vită, șnițele, ouă ochi sau burger să mâncați cu cartofi prăjiți.